Özgür Özel: Taksim'i kapatmak anayasa tanımamaktır Özgür Özel: Taksim'i kapatmak anayasa tanımamaktır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son dönem gelişmelerine dair basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu. Diplomasi trafiğinden, öğretmen atamalarına kadar çeşitli konuları ele alan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in ziyaretine ilişkin de önemli ifadeler kullandı.

Erdoğan, basın mensuplarının sorularını yanıtlarken, CHP lideri Özgür Özel'in ziyaretine açık olduklarını belirterek, "CHP’nin Genel Başkanı Sayın Özel’e kapımız açık. Ele alacağımız konu başlıklarımız çok, ziyarete geldikleri anda oturur konuşuruz" ifadelerini kullandı.

Ayrıca Erdoğan, diğer konulara da değindi. Tanzanya Cumhurbaşkanı'nın Türkiye ziyaretine dikkat çekerken, bu ziyaretin diplomatik ve ekonomik ilişkiler açısından önemli olduğunu vurguladı. Irak ziyaretine ilişkin de önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan, su meselesi başta olmak üzere çeşitli konuların ele alınacağını belirtti.

Putin'in Türkiye ziyaretiyle ilgili ise henüz net bir tarih olmadığını dile getiren Erdoğan, ancak telefon görüşmelerinin devam ettiğini ve en kısa sürede netleşeceğine inandığını söyledi.

Öğretmen atamaları konusunda da açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yakın zamanda bir miktar atama yapılacağını ancak net rakam vermenin henüz mümkün olmadığını ifade etti. Milli Eğitim Bakanı'nın konuyu çalıştığını belirtti.

Kaynak: haber global