"OVP EKONOMİDE YOL HARİTAMIZ OLACAK"
Türkiye Yüzyılı'nı inşa hedefiyle çıktığımız yolculuğumuza devam ediyoruz. Ülkemizi, dünyada hak ettiği yere ulaştırmak için uğraş veriyoruz. Dış politika kulvarında çok sıkı bir gündemimiz vardı. Önümüzdeki 3 sene boyunca ekonomide yol haritamız olacak OVP'yi kamuoyuyla paylaştık.

OVP'nin iş dünyasında memnuniyetle karşılandığını gördük. Uluslararası yatırımcıların programa tepkisi de olumluydu. 

Ülkemize yönelik ön yargılar kırıldıkça, yatırım miktarının arttığını göreceğiz. 3 sene sonra 1,3 trilyon doları aşan ekonomik büyüklüğü yakalayacağız. OVP ekonomide yol haritamız olacak. OVP'nin tamamlayıcı niteliğindeki 12. kalkınma programını halkımızın huzuruna sunacağız. Türkiye Yüzyılı'nı biz ilan etmiş olsak da bu vizyon 84 milyonun hedefi ve idealidir.

"G20'DE AKTİF ROL OYNAMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Bu sene 18.'si G20 zirvesine iştirak ederek, ülkemizin tezlerini azimle savundum. Küresel eşitsizliklerin giderilmesi için ülkelerin atabileceği adımları gündeme taşıdık. G20'de canlı bir şekilde rol oynamaya bundan böyle devam edeceğiz.

Vesayeti farklı görünümler altında canlandırma girişimine karşı teyakkuz halinde olacağız. Ülkemizi sivil ve özgürlükçü anayasaya kavuşturmak için çalışmalarımızı arttıracağız. Sudan'ın bir önce istikrara kavuşması temennimizdir.

81 il ve ilçelerinden gelen gençlerimizle Külliye salonunda yaptığımız görüşme müstesnaydı. Birileri istemese de Teknofest gençliğinin gümbür gümbür geldiğine şahit oluyor ve iftihar ediyoruz. Cuma günü İzmir'de gönül birlikteliğimizi yenileyeceğiz.

GENÇLERE TELEFON VE BİLGİSAYAR MÜJDESİ

Örgün eğitimdeki üniversiteli gençlerimize cep telefonu ve bilgisayar desteğini gerçekleştiriyoruz. 9 bin 500 lirayı geçmeyen telefon ve bilgisayar için 5 bin 500 liraya kadar teknoloji desteği vereceğiz. Bir hatla sınırlı olmak üzere 12 ay aylık ücretsiz 10 GB sınır tanımlıyoruz.

İstedikleri 3 mobil şebeke üzerinden kullanabilecekler. 18 yaşına giren gençlerimize 1 sene süreyle geçerli olmak üzere Genç Kart vereceğiz. Kültürel ve sanatsal etkinliklerden bedava ya da indirimli yararlanabileceklerdir. İmkanları daha da genişleteceğiz.

"ELON MUSK'A YATIRIM DAVETİ YAPTIM"

Türkevi'nde pek çok liderle iletişime geçtik. Amerikan iş dünyasıyla bir araya geldik.

Elon Musk'ı kabulümüzde kendisini yatırım yapmayı teklif ettim .

BM Genel Sekreteri, ülkemizin tezlerine benzer açıklamalarla reform çağrısı yaptı. Genel Kurul konuşmamızda İslam düşmanlığıyla mücadeleye dikkat çektik hem de aile kurumuna sahip çıkılması gerektiğini dile getirdik. Karabağ'ın Azerbaycan toprağı olduğunu dile getirdik. Eşim emine Erdoğan himayesinde Küresel Sıfır Atık İyi Niyet Beyanına imza attık. Herkesi imza atmaya davet ediyoruz.

"GENÇLERE FAİZSİZ KREDİ İMKANI SUNACAĞIZ"

Türkiye olarak nasıl BM'nin reform ihtiyacını dile getiriyorsak aile müessesinin korunması çalışmalarına bayraktarlık yapmakta eminiz. Ülkemiz için de orijinal projelerle örnek olacak, aile kurumunun güçlendirilmesini sağlayacağız.

Evlenecek gençlerin desteklenmesi projemizle ilgili çalışmayı tamamladık.

İskenderun'da Tarihi Bina Yangında Harabeye Döndü İskenderun'da Tarihi Bina Yangında Harabeye Döndü

Gelecek günlerde Aile ve Gençlik Bankası'na dair kanun teklifini Meclis'imizin takdirine sunacağız. Devlet gelirlerinin belli bir kısmını buraya aktaracağız. Gençlere faizsiz kredi imkanı vereceğiz. Bu uygulamayı pilot bölge olarak deprem bölgesinde başlatacağız. (İHA)

Editör: Haber Merkezi