Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen 10. Dönem Müşterek Komuta ve Kurmay Eğitimi, 5. Dönem Komuta ve Kurmay Eğitimi ve 12. Dönem Karargah Subaylığı Eğitimi Mezuniyet Töreni'nde açıklamalarda bulundu.
 

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Bugün, toplamda 249 subayımız mezuniyet sevinci yaşıyor. Bu mezunlarımız arasında 91 misafir öğrencimiz de bulunuyor. Mezun olan subaylarımızı tebrik ediyorum.

15 Temmuz ihaneti sonrası yeniden yapılandırdığımız kurumlarımızda gurur veren tabloların ortaya çıkması bizleri sevindiriyor. Eskiden sadece kendi görev alanı dışındaki olaylarla anılan kurumlarımız, bugün vatanımıza yaptıkları müstesna katkılarla gündeme geliyor.

Milli Savunma Üniversitemizin faaliyete geçmesiyle birlikte sivil asker işbirliğinin derinleştirilmesinin faydalı olacağına inanıyoruz. Üniversitemizin bugünlere gelmesinde önemli rol oynayan rektörümüzü tebrik ediyorum. İnşallah, biz de üniversite yönetimiyle birlikte olmaya devam edeceğiz.

Tarih boyunca Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), sadece yurt savunmasında değil dünyada barış ve istikrarın korunmasında da önemli roller üstlenmiştir. Türkiye'nin zaten güçlü ve üst düzey askeri eğitim standardını yeni açılımlar ve kazanımlarla daha da yükseltmeye devam edeceğiz.

İsveç'in NATO üyeliği süreci

Babası Meyve Bıçağıyla Öldürdü Babası Meyve Bıçağıyla Öldürdü

Türkiye'nin son 71 yılda NATO ittifakına sağladığı katkılar diğer müttefiklerden çok daha fazladır. Ülkemize karşı yürütülen kampanyaları üzüntüyle karşılıyoruz. Teröre destek verenlere onay veremeyiz. Terörle arasına mesafe koyamayan bir devletin NATO'ya nasıl katkı yapabileceğini düşünmek zordur. Madrid'de verilen sözlerin yerine getirilmesini bekliyoruz.


 

Editör: Haber Merkezi