Nez Demir'den Engin-Dilan Polat Açıklaması: Hayır, içeride Kur'an okuyor! Nez Demir'den Engin-Dilan Polat Açıklaması: Hayır, içeride Kur'an okuyor!

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğu 1923 senesinde  Çanakkale'de doğan 3 çocuğu ve 3 torunu olan Hüseyin Fidan, Türkiye Cumhuriyet’in kuruluş yıl dönümünün kutlandığı yüzüncü yılında Biga ilçesine bulunan Karacaali köyünde yaşamını sürdürüyor. Cumhuriyet’in kuruluşunun yüzüncü yıl dönümüne şahitlik eden Hüseyin Fidan, Türkiye Cumhuriyet ile aynı yaşta olmanın mutluluğunu yaşıyor.

Cumhuriyet’in yüzüncü senesine şahitlik etmenin gurur ve onurunu yaşadığını ifade eden Hüseyin Fidan, “Cumhuriyet’in kuruluşuna ve yüzüncü yılına şahitlik ediyorum. Cumhuriyet’in kuruluşundan bu yana kadar yaşadık. Bugünlere kadar da geldik. Bugün ise Cumhuriyet’imizin yüzüncü yılına 100 yaşında şahitlik yapıyorum. Mutluyum ve gururlu. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramlarını coşkuyla kutluyoruz. Mustafa Kemal Atatürk, 29 Ekim 1923’te Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruculuğunda öncülük etti ve bizi bugünlere getirdi” diyerek ifade etti. (İHA)

Editör: Haber Merkezi