Değişimci Özgür Özel, CHP'de Kemal Kılıçdaroğlu Dönemine Son Verdi

Özgür Özel, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 38. Olağan Kurultayı'nda ikinci turda 812 oy alarak CHP Genel Başkanı seçilmiştir. Bu değişiklikle 13 yıldır CHP Genel Başkanlığı görevini sürdüren Kemal Kılıçdaroğlu'nun yerine geçmiştir. İlk turda Özel 682 oy, Kılıçdaroğlu ise 664 oy almıştı. Özel, seçilmesi sonrasında 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimlerle ilgili olarak, "Elimizdeki belediyelerin tamamını yeniden kazanacak, yanlarına yenilerini ekleyecek ve hep birlikte büyük bir zaferi kazanacağız" demiştir.

Özgür Özel, 21 Eylül 1974'te Manisa'da doğmuş ve İzmir'de ilk ve ortaöğrenimini tamamlamıştır. Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'ni bitirdikten sonra serbest eczacılık yapmıştır. 2009'da CHP'nin Manisa Belediye Başkan adayı olmuş, ancak seçimi kazanamamıştır.

Siyasi kariyeri, 2010'da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçilmesinin ardından Meclis'e Manisa Milletvekili olarak girmesiyle başlamıştır. Özel, Cezaevleri İnceleme Komitesi'nde görev alarak cezaevlerindeki insan hakları ihlallerini incelemiş ve raporlar hazırlamıştır.

Özel, CHP Manisa Milletvekili olarak Meclis'e seçildiği dönemlerde etkili bir şekilde çalışmış ve kamuoyunda tanınmıştır. Ayrıca 24 Haziran 2015'te CHP Grup Başkanvekili olmuştur.

Görev Başında Kalp Krizi Geçirerek Şehit Olan Polis Memuru Nazilli'de Son Yolculuğuna Uğurlandı Görev Başında Kalp Krizi Geçirerek Şehit Olan Polis Memuru Nazilli'de Son Yolculuğuna Uğurlandı

Özel, 2019'da Hulusi Akar ile yaşadığı bir tartışma sonucunda mahkemelik olmuş ve tazminat ödemiştir. Ayrıca MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin açıklamaları nedeniyle zaman zaman hedef olmuştur.

Özgür Özel, CHP içindeki "değişimciler" kanadında yer almış ve CHP Genel Başkanlığı için aday olmuştur. İmamoğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmak istediğini açıklamasının ardından genel başkan adaylığını ilan etmiş ve Türkiye'nin "ikinci yüzyılı"nda yapılan ilk kurultayda CHP Genel Başkanı seçilmiştir. Özel, evli ve bir çocuk babasıdır ve iyi düzeyde Almanca ve İngilizce bilmektedir.(BBC)

Editör: Haber Merkezi