Özgür Özel "Niye Taksim'e Yürümedi" Sorusuna CHP Yanıt Verdi: Sendikaların iradesine saygı duyduk Özgür Özel "Niye Taksim'e Yürümedi" Sorusuna CHP Yanıt Verdi: Sendikaların iradesine saygı duyduk

31 Mart'taki yerel seçimlerde İstanbul'da aday göstermesi kesinleşen Dem Parti'nin yürüteceği stratejiyle ilgili tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'tan "Dem Parti kimsenin payandası değil" açıklaması geldi.

Demirtaş, eşi Başak Demirtaş'ın İBB Başkanlığı için aday başvurusu yaptığı süreçte partinin izlemesi gereken politikayla ilgili konuştu. Demirtaş, partinin bağımsız bir siyasi hareket olduğunu vurgulayarak, genel seçim hatırlatmasında bulundu.

Medyascope'tan Ferit Aslan'ın haberine göre, DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık, Selahattin Demirtaş'ı cezaevinde ziyaret ederek yerel seçimlerle ilgili konuştu. Demirtaş, DEM Parti'nin derli toplu bir şekilde hazırlanması gerektiğini belirterek, son genel seçimdeki kayıpların telafi edilmesini işaret etti.

Sırrı Sakık ise kişisel görüşünü paylaşarak son iki seçimde CHP'nin adaylarına destek verdiklerini ancak yapılan antidemokratik saldırılara karşı cılız bir tepki dışında güçlü bir destek görmediklerini ifade etti. Sakık, tabanlarının ciddi tepkisinin olduğunu belirtti ve demokrasi taleplerinin ön planda olduğunu vurguladı.

Kendi adaylarıyla seçime gireceklerini söylediklerinde bazı kesimlerin bu karara, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun seçimleri kaybedeceği gerekçesiyle tepki gösterdiğini hatırlatan Sakık, bu durumun kendileri için önemli olmadığını belirtti. Onlar için önemli olanın, demokratik siyasetin gelişmesi ve alternatif bir yol oluşturmak olduğunu ifade etti.

Sakık, CHP'nin belediyelerde Kürtlere hak tanımadığını ve belediyelerin MHP ve İYİ Parti'nin etkisi altına girdiğini belirterek, bu durumdan duydukları hayal kırıklığını dile getirdi.(Haberler.Com)

Editör: DS Haber