Kendisini "Deprem kahini" olarak adlandıran Hollandalı Frank Hoogerbeets, son "deprem" öngörüleriyle gündeme geldi...

Hollanda'da kuruculuğunu yaptığı "SSGEOS" isimli araştırma grubuyla çalışmalarını sürdüren Hoogerbeets, Pakistan'da yakın bir tarihte büyük bir deprem olacağını ileri sürdü.

SSGEOS tarafından yapılan açıklamada Pakistan'da önümüzdeki 48 saat içinde büyük bir deprem riskinin olduğunu söyledi. Şubat ayında Türkiye'yi yasa boğan depremin geleceğini "önceden tahmin eden" Hoogerbeets'in bu açıklamaları, Pakistan'da endişe ve korkuya sebep oldu.

BÖLGEDE PANİK VE GERGİNLİK HAKİM

Deniz seviyesindeki atmosferde elektrik akışını inceleyen SSGEOS, olası bir depremin gerçekleşebileceğini aktardı. Kuruluş, Pakistan'daki fay hattının üzerinde yüksek bir elektrik aktarımının olduğunu iddia etti. Pakistan medyası, özellikle bölgede yaşayan insanlar arasında büyük bir paniğin yaşandığını bildirdi.

Pakistan Meteoroloji Dairesi ise iddialar hakkında henüz bir bildirge yayınlamadı. Daha önce Pakistan Meteoroloji Dairesi, deprem öngörülerinin bilimsel bir temele dayanmadığını ve benzer iddiaları kabul etmediğini açıklamıştı. Hindistan levhası ile Avrasya levhasının birleşme noktasında bulunan Pakistan, deprem riski yüksek bölgeler arasında yer alıyor.

Çorum'da Düğün Konvoyu Trajik Bir Olayla Sona Erdi Çorum'da Düğün Konvoyu Trajik Bir Olayla Sona Erdi

3 ŞUBAT'TA YAYINLAMA YAPTI

Hoogerbeets, depremden üç gün önce (3 Şubat) x(eski adıyla twitter) hesabında bir paylaşım yapmıştı.

Hoogerbeets, Eninde sonunda bu bölgede (Güney-Orta Türkiye, Ürdün, Suriye, Lübnan) 7.5 büyüklüğünde bir deprem yaşanacak" açıklamalarında bulunmuştu.

Bu paylaşımın sonrasında sadece birkaç gün sonra gerçekleşen deprem, Hoogerbeets'in takipçi sayısının hızla yükselmesine ve "deprem kahini" olarak anılmasına yol açtı. (karar)

Editör: Haber Merkezi