Ankara'yı Dolu Vurdu Ankara'yı Dolu Vurdu

   MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin İsrail'e yönelik açıklamalarına göre, Bahçeli İsrail'in abluka altındaki Gazze'ye yönelik saldırılarını kınayarak, eğer 24 saat içinde ateşkes sağlanamazsa ve saldırılar devam ederse, Türkiye'nin hızla devreye girmesi gerektiğini belirtti.

   Bahçeli, tarihi, insani ve inanç sorumluluğunun gereği neyse yapılması gerektiğini ifade etti. Açıklamasında Bahçeli, Gazze'deki insani felaketleri ve İsrail'in saldırılarını soykırıma benzeten ifadeler kullandı.

    Ayrıca, Uluslararası toplumun sessizliğini eleştirip ve Türkiye'nin İsrail-Filistin arasındaki kördüğümün açılması için garantörlük teklifinin akılcı bir girişim olduğunu ifade etmiştir. Bahçeli, Türk milletinin sessiz kalmaması gerektiğini vurgulayıp ve Türkiye'nin Gazze'yi koruma ve kollama misyonunu üstlenmesi gerektiğini savundu. Türkiye'nin İsrail-Filistin çatışmalarının sona erdirilmesine yardımcı olmak için aktif bir diplomasi izlediğini belirtti.

    Sonuç olarak, Bahçeli'nin açıklamaları, İsrail-Filistin çatışmalarının tırmanmasına ve insani krizin derinleşmesine karşı Türkiye'nin daha fazla rol alması gerektiği şeklinde bir çağrı niteliği taşımaktadır.(sondakika)

Editör: Haber Merkezi