Bozüyük Devlet Hastanesi’nde beyin cerrahı olan Opr. Dr. S. Z.’nin hastanenin personeli olan temizlik görevlisiyle bir medikal firmasına ait çalışanlarının; yaptığı ameliyatlara girmesine izin verip birde üstüne cerrahi işlemler yaptırdığı iddia konusu oldu. Bilecik İl Sağlık Müdürlüğü’ne giden iddialar sonrasında açılan soruşturma kapsamında beyin cerrahı olan S.Z., valilik kararıyla görevinden alındı. Aynı zamanda Bilecik olayla ilgili Sağlık Bakanlığı’nca konuyla araştırma başlatıldı.

36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı

Bilecik Valiliği, Sağlık Bakanlığı'nın konuyla ilgili araştırmalarının devam ettiğini belirtti. Valiliğin yaptığı açıklamada, “Bozüyük Devlet Hastanesi beyin cerrahi ameliyatlarında yetkisi olmayan kişiler tarafından ameliyat yapıldığı haberleriyle ilgili; iddialara dair 1 ay öncesinde, Bilecik Valiliği’nin talimatlarıyla hastane idaresince soruşturma ve inceleme başlatıldı. Cumhuriyet savcılığına başvuru yapıldı. Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı'nca 20 Eylül 2023 tarihli 2023-01-0337 sayılı soruşturma ve inceleme ile Bakanlık müfettişlerince soruşturmalar yürütülüyor. Soruşturma kapsamında; haberlerde adı yer alan Bozüyük Devlet Hastanesi beyin ve sinir cerrahisi uzmanı personel, Bilecik Valilik makamınca, 5 Ekim 2023 tarihli ve 226111015 sayılı onayı ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 137 ve 138’nci maddeleri uyarınca 04/10/2023 tarihinden itibaren görevden uzaklaştırılmıştır” diyerek açılma yapıldı. (DHA)

Editör: Haber Merkezi