Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), kuş gribinin oluşturduğu halk sağlığı riskinin düşük olduğunu açıkladı. DSÖ'nün yaptığı yazılı açıklamada, enfekte kuşlarla, hayvanlarla ve kirli alanlarla temasta bulunanların virüse yakalanma riskinin "düşük ila orta düzeyde" olduğu belirtildi. Ancak daha fazla bilgi edinilmesi durumunda risk değerlendirmesinin değişebileceği vurgulandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Tıp ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Müfredatları Güncelleniyor Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Tıp ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Müfredatları Güncelleniyor

Açıklamada ayrıca, virüsün sütte tespit edildiği ve bulaşıcılığının araştırıldığı ifade edilerek, çiğ süt tüketiminden kaçınılması ve pastörize süt tercih edilmesi tavsiye edildi. Bu tavsiye, ABD Gıda ve İlaç Dairesi'nin (FDA) ülke çapında yaptığı araştırmada analiz edilen ticari süt örneklerinin yüzde 20'sinde kuş gribi izine rastlanmasıyla ilgili olarak yapıldı.

Kuş gribi, ilk olarak ABD'nin Teksas eyaletindeki sığır sürülerinde tespit edilmiş, daha sonra ülkenin 8 eyaletinde bir düzineden fazla sürüde daha bulunduğu bildirilmişti.

Kaynak: haber global