Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, yaptığı açıklamada, Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı'na (2023-DGS) 464 bin 281 adayın katılacağını duyurdu.


Başkan Ersoy, 16 Temmuz'da gerçekleştirilecek olan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile ilgili açıklamalarda bulundu.

LGS başvurusu için son tarih uzatıldı! LGS başvurusu için son tarih uzatıldı!


Ersoy, DGS başvurularının 29 Mayıs-5 Haziran tarihleri arasında alındığını belirtti ve sınavın 81 il ve Lefkoşa'da 97 farklı sınav merkezinde düzenleneceğini aktardı. Toplamda 464 bin 281 adayın DGS'ye katılacağını ifade etti. Başkan Ersoy, tüm adaylara şimdiden başarılar diledi.

Sınav için 1230 bina ve 21 bin 167 salonun kullanılacağını belirten Ersoy, sınavda 57 bin 608 kişinin görev alacağını açıkladı. DGS'de sayısal ve sözel yetenek testlerinin uygulanacağını belirten Ersoy, sınavın saat 10.15'te başlayacağını ve 135 dakika süreceğini ifade etti. Sınavda çoktan seçmeli soruların yer alacağını aktardı.

Adayların sınav binalarında en az bir saat önce hazır bulunmaları gerektiğini hatırlatan ÖSYM Başkanı Ersoy, saat 10.00'dan sonra adayların sınav binalarına alınmayacağını vurguladı. Ersoy ayrıca, nüfus cüzdanını kaybeden adaylar için geçici kimlik belgesi vermek üzere açık tutulan nüfus müdürlüklerinin detaylarının ÖSYM'nin internet sitesinde duyurulduğunu belirtti.

2023-DGS sonuçlarının 11 Ağustos'ta açıklanacağını belirten Ersoy, adaylara sonuçlar için sabırsızlıkla beklemelerini söyledi.

(AA)

Editör: Haber Merkezi