"Diş Ağrısı Diye Geçiştirmeyin! Yanağında İleri Evre Kanser Çıkan Hastanın Dramı"

Kastamonu'da yaşayan 55 yaşındaki Erol Tekin'in diş ağrısı şikayetiyle gittiği diş hekiminden aldığı antibiyotik tedavisinin ardından geçmeyen ağrısı, yapılan biyopsi sonucunda ileri evre sinüs kanseri teşhisiyle sonuçlandı. Tekin'in hikayesi, yanağındaki sertlik ve ağrı şikayetinin göz ardı edilmemesi gerektiğini vurguluyor.

Orman işletme memuru Erol Tekin'in hikayesi, önce sinüzit tedavisi gördüğü, ardından diş ağrısı ve yanağındaki sertlik nedeniyle diş hekimine başvurduğu bir süreci içeriyor. Yapılan tetkikler sonucunda ortaya çıkan ileri evre sinüs kanseri, KBB ve Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Tayfun Apuhan tarafından acilen ameliyat edildi.

Prof. Dr. Apuhan, hastanın sol gözüne kadar ulaşan tümör nedeniyle göz kaybı tehlikesi yaşadığını belirtti. Saatler süren zorlu operasyonla tümör temizlendi ve hastanın gözü korundu. Hastanın eşi Hülya Tekin, yaşadıkları süreci anlatırken gözyaşlarını tutamayarak, 4 aylık torunlarını kucağına alabilmek için duydukları mutluluğu paylaştı.

Ben Aldırma Nedir? Ben Aldırma Operasyonu Nasıl Yapılır? Ben Aldırma Nedir? Ben Aldırma Operasyonu Nasıl Yapılır?

Bu dramatik hikaye, diş ağrısının ciddi bir sağlık sorununun belirtisi olabileceğini ve geçmeyen ağrıların önemsenmesi gerektiğini vurguluyor. Prof. Dr. Apuhan, hastaların tek taraflı burun tıkanıklığı, kanama, yüzde asimetri gibi belirtileri olan durumlarda derhal uzman bir hekime başvurmalarını öneriyor.(Halk)

Editör: Haber Merkezi