Meclis'te Yeni Anayasa Turu: Kurtulmuş, DEM Parti, Saadet ve İYİ Parti'yi Ziyaret Etti Meclis'te Yeni Anayasa Turu: Kurtulmuş, DEM Parti, Saadet ve İYİ Parti'yi Ziyaret Etti

Dışişleri Bakanlığı, bazı İsrailli yetkililerin Birleşmiş Milletler (BM), BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhine yaptığı açıklamalara yanıt verdi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin tarih boyunca her zaman mazlumların yanında olduğu belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İsrailli birtakım yetkililerin iftiralarını ve asılsız suçlamalarını kesinlikle reddediyoruz. Doğruların ve gerçeklerin dile getirilmesine dahi tahammülü olmayan bazı İsrailli yetkililerin, Gazze'de Filistinli sivillere yönelik vahşi katliamın üzerini örtmek ümidiyle çarpıtma ve iftiralarla gündem değiştirme umuduyla, çabaları sonuç vermeyecektir. Tüm dünyanın gözü önünde bir insanlık suçu işleyen, ancak eleştiriye ve kınamaya bile tahammül edemeyen bu yetkililerin, Birleşmiş Milletler'i, BM Genel Sekreteri Sayın Antonio Guterres ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef almaları içine düştükleri aczin açık bir göstergesidir.

'TÜRKİYE'NİN SİCİLİ TERTEMİZ'

Sayın Cumhurbaşkanımıza ve ülkemize yönelik Yahudi düşmanlığını, iftira ve hakaretleri, muhataplarına misliyle iade ediyoruz. Bugün İsrail’e kayıtsız şartsız destek veren birçok ülkenin aksine, Türkiye'nin bu konudaki tavrının kusursuz ve kusursuz olduğunu herkes biliyor.Türkiye'nin, tarih boyunca Yahudiler de dahil olmak üzere, tarih boyunca mazlumların sığınağı olduğu,  tüm tarihçiler tarafından kabul edilen bir gerçektir. Gazze sakinlerini topyekün yok etmeyi amaçlayan bu barbarlığın son bulması için İsrail makamlarına, kendilerine yapılan ateşkes ve barış çağrılarına acilen kulak vermeye çağırıyoruz."

 (karar)

Editör: Haber Merkezi