Önceki iddialarda, İstiklal Marşı'nın okunmadığı ve Türk bayrağının kaldırıldığı yönünde söylemler gündeme gelmişti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın duyurusuna göre, bu iddiaların incelenmesi için mülkiye müfettişi görevlendirilmişti.

Erdoğan'ın Özel Görüşmesindeki Koltuk Düzeni Dikkat Çekti Erdoğan'ın Özel Görüşmesindeki Koltuk Düzeni Dikkat Çekti

Ancak, 23 Nisan dolayısıyla Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi binasına Türk bayrağı ve Atatürk fotoğrafı asılmasıyla birlikte yeni bir durum ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu konuya ilişkin olarak Irak dönüşünde gazetecilerin sorusuna cevap vermişti.

Konunun İçişleri Bakanlığı tarafından kapsamlı bir şekilde incelendiğini belirtmiş ve ülkenin birlik ve bütünlüğünü hedef alan eylemlere karşı gerekenin yapılacağını vurgulamıştı.

Erdoğan, Türkiye'deki farklı etnik grupların birlikte hür ve eşit vatandaşlar olduğunu vurgulayarak, Anayasa'nın hükümlerinin ihlal edilmeyeceğini ve bu tür eylemlerin hukuk zemininde karşılığını bulacağını belirtmişti.

Ayrıca, Sayın Devlet Bahçeli'nin yapmış olduğu açıklamaların Anayasa'nın icrasından başka bir şey olmadığını ifade etmişti. Bu açıklamaların ardından, herkesin Anayasa'nın hükümlerine uyması gerektiğini ve bu tür davranışların bedelinin ödenmesi gerektiğini vurgulamıştı.

Kaynak: Karar