İran'da 5 günlük ulusal yas ilan edildi İran'da 5 günlük ulusal yas ilan edildi

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), İsrail saldırıları nedeniyle büyük ölçüde işlevini yitiren Gazze'nin güney ve kuzeyindeki hastanelere çok ihtiyaç duyulan malzemelerin ulaştırıldığını bildirdi.

DSÖ'nün yazılı açıklamasında Gazze'deki hastanelere yapılan yardımın detaylarına yer verildi.

Açıklamada, DSÖ ekiplerinin 26 Aralık'ta kuzeydeki Şifa Hastanesi'ne ve güneydeki El Amal Hastanesi'ne gittiği belirtildi.

Açıklamada, Şifa hastanesinde temel sağlık hizmetlerinin devamı için akaryakıt sağlandığı, bazı tıbbi malzemelerin ise diğer hastanelere dağıtılmak üzere Gazze ecza deposuna ulaştırıldığı belirtildi.

Açıklamada, DSÖ ekiplerinin, İsrail saldırılarında hasar gören El Amal hastanesinin "insanları çiğnemeden yürümenin imkansız olacak kadar kalabalık olduğunu" ve yalnızca beş ambulansın çalıştığını söylediği belirtildi. .

Açıklamada görüşlerine yer verilen DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus şunları söyledi:

"Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin son kararı, Gazze'ye insani yardım ulaştırılması konusunda umut veriyor gibi görünüyordu. Ancak DSÖ'nün sahadaki ifadelerine göre bu kararın ne yazık ki henüz bir etkisi olmadı. Şu anda acil olarak ihtiyacımız olan şey, barış için ateşkes ve sivilleri daha fazla şiddetten korumaktır."

Kaynak: HABERLER.COM