Mahsa Amini’nin ‘ahlak polisleri’ tarafından öldürülmesinin ardından başlayan protestolar 10. gününde devam ediyor. Eylemlerde bir kadın daha rejim güçleri tarafından öldürüldü.

İsrail saldırılarında insan kaybı 34.305'e arttı! İsrail saldırılarında insan kaybı 34.305'e arttı!

Sembollerinden biri haline gelmişti

Protestolara katılmaya hazırlanırken saçını topladığı görüntülerle İran'daki eylemlerin sembollerinden biri haline gelen 20 yaşındaki Hadis Necefi rejim güçleri tarafından vuruldu. İranlı gazeteci ve aktivist Masih Alinecad, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Hadis Necefi dün Tahran'a yakın bir şehir olan Karaji'deki protesto gösterilerinde göğsüne, yüzüne ve boynuna isabet eden altı kurşunla vurularak öldürüldüğünü duyurdu.

Mum ve güllerle

Hadis'in cenazesine katılan kadınlar mezarı başında mum yakarak, güller bıraktı. Vücuduna aldığı 6 kurşunla hayatını kaybeden Hadis Necefi'nin protestolarda çekilmiş videosu ise tekrar sosyal medyada gündem oldu. Gösterdiği cesaretle zihinlere yerleşen Hadis'ten geriye hayata karşı olan sevgisini ve heyecanını gösteren görüntüler kaldı.

Tören yapılmaması karşılığında

İran İnsan Hakları Örgütü, İran’daki eylemler sırasında en az 54 kişinin İran polisi tarafından katledildiğini duyurarak, yaşamını yitirenlerin cenazelerinin ailelerine tören yapılmaması karşılığında verildiğini aktardı.

KAYNAK: halktv.com.tr

Editör: Haber Merkezi