İsrail saldırılarında insan kaybı 34.305'e arttı! İsrail saldırılarında insan kaybı 34.305'e arttı!

İngiltere'nin en uzun süre tahtta kalan hükümdarı Kraliçe 2. Elizabeth törenle son yolculuğuna uğurlanıyor. 96 yaşında hayatını kaybeden Kraliçe'nin Westminster Katedrali'nde düzenlenen cenaze törenine birçok dünya lideri katıldı.

İngiltere Kraliçe 2. Elizabeth'in Londra'daki Westminster Katedrali'nde düzenlenen cenaze töreni başladı. Naaşı bugün eşi Prens Philip'in yanına defnedilecek Kraliçe Elizabeth'in cenaze törenine dünya liderleri ve kraliyet üyeleri katıldı.

Westminster Kilisesi’ndeki devlet törenine 2 bin kişi katılıyor. 

Törende devlet ve hükümet başkanlarının yanı sıra birçok yardım kuruluşunun temsilcileri de yer alıyor. Cenaze törenine Türkiye'yi temsilen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu katılıyor.Kraliçe 2. Elizabeth son yolculuğuna uğurlanıyor! Liderler cenaze için Londra'da - Resim : 1

Kraliçe 2. Elizabeth son yolculuğuna uğurlanıyor! Liderler cenaze için Londra'da - Resim : 2

Westminster Kilisesi'nde yapılan törende Başbakan Liz Truss, Kraliçe'nin anısına İncil'den bir pasaj okudu. Pasaj, Yohanna İncili'nden İsa'nın müritlerine cennette bir yer vaat etmesiyle ilgili bir bölüm içeriyordu.

Kraliçe 2. Elizabeth son yolculuğuna uğurlanıyor! Liderler cenaze için Londra'da - Resim : 3

Ardından, çeşitli kilise liderleri konuşmalar yaptı. Kraliçe'nin taç giyme töreninde ve Prens Philip ile evlilik töreninde okunan ilahiler de dahil olmak üzere ilahiler okundu.

Kraliçe 2. Elizabeth son yolculuğuna uğurlanıyor! Liderler cenaze için Londra'da - Resim : 4

Westminster Salonu götürülen tabuta, Kraliçe'nin çocukları eşlik etti. Kral Charles, Prenses Anne ve Prens Andrew cenaze töreninde beraber yürüdü. 

Kraliçe 2. Elizabeth son yolculuğuna uğurlanıyor! Liderler cenaze için Londra'da - Resim : 5

Onların ardında da Prens William ve Harry de dahil olmak üzere torunları sıralandı.

Kraliçe 2. Elizabeth son yolculuğuna uğurlanıyor! Liderler cenaze için Londra'da - Resim : 6

Geleneksel olarak krallar ve kraliçeler için özel olarak hazırlanan bu törenlerde çok katı protokol kuralları ve askeri geçit töreni uygulanıyor.

Kraliçe 2. Elizabeth'in cenazesi, devlet töreninin ardından Windsor Sarayı'na götürülmeden önce Hyde Park kenarındaki Wellington Arch'a taşınacak. Kraliçe için Windsor Sarayı’nda daha küçük çaplı bir tören düzenlenecek. Ardından yine burada Nisan 2021’de hayatını kaybeden eşi Prens Philip’in yanına özel bir aile töreniyle defnedilecek.

Kraliçe 2. Elizabeth son yolculuğuna uğurlanıyor! Liderler cenaze için Londra'da - Resim : 7

Kraliçe'ye saygı duruşunda bulunmak için yüz binlerce kişi zaman zaman 12 kilometreyi bulan kuyrukta beklemişti.

Kraliçe 2. Elizabeth son yolculuğuna uğurlanıyor! Liderler cenaze için Londra'da - Resim : 8

ABD Başkanı Joe Biden Cumartesi akşamı Londra'ya ulaştı. Biden, Westminter Hall'de liderler için ayrılan balkondan Kraliçe'nin tabutuna baktı; First Lady Jill Biden'la birlikte dua etti.

Kraliçe 2. Elizabeth son yolculuğuna uğurlanıyor! Liderler cenaze için Londra'da - Resim : 9

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, AB Konseyi Başkanı Charles Michel, Güney Afrika Devlet Başkanı Cyril Ramaphosa'nın da aralarında olduğu çok sayıda lider taziye için Westminster Hall'e gitti.

Kraliçe 2. Elizabeth son yolculuğuna uğurlanıyor! Liderler cenaze için Londra'da - Resim : 10

Kral Charles ve İngiltere Başbakanı Liz Truss da cenaze töreni için Londra'ya giden liderlerden bazılarını kabul etti.

LONDRA'DA GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Kraliçe'nin cenaze töreni nedeniyle Londra, tarihinin en geniş güvenlik önlemlerini aldı. Londra Emniyet Müdürlüğü bu törenin en geniş katılımlı etkinlik olacağını öngörüyor.

Cenaze için 10 bini aşkın polis görevlendirildi. Silahlı polisler, keskin nişancılar görev başında. Arama köpekleri, güvenlik kameraları, atlar ve helikopterler de operasyon için hazır.

Editör: Haber Merkezi