Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Gaziantep, Sivas, Hatay, Şanlıurfa, Mersin, Samsun, Trabzon başta olmak üzere birçok kentte hissedildi. Çok sayıda ölü ve yaralı var. En büyüğü 6.6 olmak üzere 66 artçı deprem meydan geldi.

İstanbul'dan deprem bölgesine arama kurtarma ekipleri ile yardım malzemeleri yola çıktı

İstanbul'dan deprem bölgesine arama kurtarma ekipleri ile yardım malzemeleri yola çıktı

Deprem kurtarma çalışmaları hız kazanırken, bir yandan da meydana gelen bu depremle ilgili öngörüsünü paylaşan deprem uzmanı Frank Hoogerbeets'in tweet'i dikkatleri üzerinde topladı.

Kahramanmaraş'ta 7,4 büyüklüğünde deprem: 7 ilde 76 kişi hayatını kaybetti

Kahramanmaraş'ta 7,4 büyüklüğünde deprem: 7 ilde 76 kişi hayatını kaybetti

3 Şubat tarihinde Hoogerbeets, yaptığı paylaşımda şu satırları kaydetti:

"Er ya da geç bu bölgede (Güney-Orta Türkiye, Ürdün, Suriye, Lübnan) 7.5 deprem olacaktır."

Sooner or later there will be a ~M 7.5 #earthquake in this region (South-Central Turkey, Jordan, Syria, Lebanon). #deprem pic.twitter.com/6CcSnjJmCV

— Frank Hoogerbeets (@hogrbe) February 3, 2023
Hoogerbeets'in paylaştığı mesajında kullandığı görsel ise daha da dikkat çekiciydi.

Hoogerbeets, Türkiye’de meydana gelen birçok depremi önceden tahmin etmişti. Deprem kahini olarak bilinen Avustralyalı gökbilimci Frank Hoogerbeets, dünya genelinde yaptığı deprem tahminleriyle tanınıyor.

Hoogerberts, depremin ardından da paylaşımda bulundu ve yüzyıllar önce olduğu gibi bölgede er ya da geç bu tür depremlerin yaşanacağına vurgu yaptı.

My heart goes out to everyone affected by the major earthquake in Central Turkey.

As I stated earlier, sooner or later this would happen in this region, similar to the years 115 and 526. These earthquakes are always preceded by critical planetary geometry, as we had on 4-5 Feb.

— Frank Hoogerbeets (@hogrbe) February 6, 2023

Frank Hoogerberts kimdir?

“En İyi Avustralyalı Gökbilimciler” listesinde bulunan Frank Hoogerbeets, 2002 yılında depremlerle ilgili Ditrianum adlı siteyi kurdu. Çocukluğundan bu yana güneş sistemine ve gezegenlere büyük ilgi duyan Frank Hoogerbeets, ilk kamu deprem tahminini 20 Nisan 2015 tarihinde Facebook’ta yapmış, bunun 22 – 27 Nisan tarihleri arasında belirli gezegen pozisyonları nedeniyle kritik olacağını söylemişti. 25 Nisan 2015’te Nepal’de 7,8 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti.

Avustralyalı aktör Orpheus Pledger tutuklandı Avustralyalı aktör Orpheus Pledger tutuklandı

Kaynak: gazeteoksijen.com

Editör: Haber Merkezi