ÖSYM'nin yaptığı duyuruya göre, e-YDS 2023/11 İngilizce kapsamında, 11 Kasım'da Ankara, Adana, İstanbul ve İzmir'deki e-Sınav uygulama binalarında olacak.

Saat 13.30'a kadar adayların sınavın bulunduğu binada olmaları gerekiyor, belirtilen saatten sonra giriş yapılmayacak. Sınava başvurusu, 24 Ekim'den itibaren başladı ve 2 Kasım'a kadar ÖSYM'nin "https://odeme.osym.gov.tr" internet sitesinden başvuru yapılabilecek.

Sınava kabul edilecek aday sayısı, e-Sınavın yapıldığı binaların aday kapasitesiyle sınırlı olmasından kaynaklı sınav için kontenjan, Ankara'da 4200, İstanbul'da 460, Adana'da 306 ve İzmir'de 116 olarak belirlendi. Sınav adayları, sınav ücretini ödeme sıralamasına göre kontenjana eklenecek. Kontenjanlar dolduğu takdirde adayların yatırmak istedikleri sınav ücreti için sistem tarafından engellenecek ve e-YDS için sınav ücreti ödeme süresi dolduğu bildirimi gelecek

Diğer yandan e-YDS, elektronik ortamda yapılnasından kaynaklı adayların sınavda uygulanacak ara yüzleri sınav öncesinde tanıması düşüncesiyle deneme e-Sınavı hazırlandı.

LGS başvuru süreci başladı LGS başvuru süreci başladı

Adaylar, deneme e-Sınav uygulaması ile 2023 e-YDS Kılavuzu'na ÖSYM'nin internet sitesinden katılım sağlayabiliyor. (dünya)

Editör: Haber Merkezi