Avcılar'da Kalp Krizi Geçiren Sürücü Hayatını Kaybetti Avcılar'da Kalp Krizi Geçiren Sürücü Hayatını Kaybetti

"İstanbul Bir Masaldı", "En Güzel Aşk Hikayemiz", "Bir Şehre Gidememek", "Lunapark Kapandı"  gibi kitapların usta yazarı Mario Levi hayatını kaybetti.

Ölüm haberi Levi'nin de katıldığı Buart Sanat Atölyesi tarafından duyuruldu:

“Edebiyatımızın duygusal ve güçlü yazarı, içimizden biri olan eşsiz insan Mario Levi, sevgili öğretmenimizi kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. "Edebiyatın bize kattıkları için teşekkür ediyoruz... Tüm sevenlerine ve ailesine en derin başsağlığı dileklerimizi sunuyoruz."

Semih Gümüş, sosyal medyadaki X hesabından şunları yazdı: “Sevgili Mario Levi'mizi kaybettik. Çok çok üzücü. Edebiyatımızın çok değerli bir yazarı ve neslimizin özel bir şahsiyetiydi. "Onu duruşuyla, gülümsemesiyle, yazdığı her şeyle hatırlayacağız" diye yazdı.

MARIO LEVI KİMDİR?

1957 yılında İstanbul'da doğan Yahudi asıllı yazar, Saint Michel Fransız Enstitüsü ve İstanbul Üniversitesi Filoloji ve Fransızca Bölümü'nden mezun oldu. İlk öyküsünü 1975 yılında yazan Levi, 1984 yılından itibaren Hokka Dergisi, Şalom, Cumhuriyet Gazetesi, Cumhuriyet Dergisi, Studio İmge, Günde, Milliyet Sanat, Argos ve Oksijen gibi gazete ve dergilerde yazılar yazmaktadır.

Mario Levi, yazarlığın yanı sıra Fransızca öğretmeni, ithalatçı, gazeteci, radyo programcısı ve yayıncı olarak da çalıştı. Levi ayrıca yıllarca seminerlerin yazılmasında yazma ve yaratıcı yazma dersleri verdi.

“BENİM EN DERİN VATANIM TÜRKÇEDİR” DİYEN BİR İSTANBUL AŞIĞIYDI

"En derin anavatanım Türkçe, kendisini" İstanbul'un sevgilisi "olarak tanımlıyor. Kitaplarında bu İstanbul tutkusuna her zaman yer vermiştir. Levi'nin üyesi olduğu Buart Sanat Atölyesi, Levi'nin ölüm haberini sosyal medya hesabından duyurdu.

Kaynak: HÜRRiYET