EDİRNE Trakya Üniversitesi'nin öğrencileri kentte toplu taşımada uygulanan öğrenci tarifelerine tepki gösterdi.

Trakya Üniversitesi'nden öğrenci, kentteki taşıma araçlarında kesilen 11,90 TL ücreti protesto etmek için kentteki bir alışveriş merkezi toplandı.

Öğrenciler adına basın açıklamasını okuyana ulaşmak için, "Biz müşteriyiz, öğrenciyiz" ve "Ayrıcalıklarımızı değil haklarımızı istediğimiz" yazılı pankartlar aracılığıyla taşındılar.

Edirne'nin ulaşımının pahalı olduğunu söyledi. “Ayrıcalıklarımızı değil haklarımızı istiyoruz”

Negiş, Edirne'de öğrenci taşıma işlemlerini yüksek oranda değinerek, "Edirne'de 43 bin 196 öğrenci var" dedi.

Edirne toplu taşıma sistemi (ETUS) kartı. Bizden alacağınız fiyat tarifelerini kabul etmiyoruz ve bir an önce indirim talebinde bulunuyoruz.

Bu nedenle Edirne Belediyesi desteğine ve ETUS'taki sorumlulara başvuruyoruz.

YÖK'ün vakıf üniversitelerindeki profesörlere yönelik yeni kararı! YÖK'ün vakıf üniversitelerindeki profesörlere yönelik yeni kararı!

“Ulaşımın neredeyse en pahalı olduğu şehir olan Edirne'de bu durumda acil çözüm istiyoruz. Kooperatifin ve yönetilen inisiyatifine bağımlı kalmak istemiyoruz ve hakkımız olan yardım talep ediyoruz. Negiş, açıklamalarında şunları söyledi: Mağduriyetimizin devam etmesini, seçeneklerin kaba dağılımına maruz kalmasını istiyoruz. Ne yapılması istenilen ve mağduriyetlerimize çözüm talep ediyoruz. Ayrıcalıklarımızı değil, haklarımızı istiyoruz. Bizler müşteri değil, öğrenciyiz” dedi. (haberler.com)

Editör: Haber Merkezi