Gündeme dair açıklamalarıyla sık sık tartışma yaratan Elon MuskRusya-Ukrayna savaşında insansız hava araçlarının (İHA) kullanımına değindi.

"Katil drone'lar, Ukrayna'da üstünlük için yarışıyor" başlıklı AP haberini iki gün önce Twitter'da paylaşan Tesla ve SpaceX CEO'su, "I. Drone Savaşı" değerlendirmesinde bulundu.

Musk bunun ardından gelen "Türk drone'ları en iyisi diyorlar, Tesla da drone üretecek mi?" sorusuna şu yanıtı verdi:

Cannes Film Festivali'nde Meryl Streep'e onur ödülü verildi! Cannes Film Festivali'nde Meryl Streep'e onur ödülü verildi!

Silah yapmalı mıyım? İdeal olarak, hayır.

Moskova ve Kiev, 24 Şubat'ta başlayan savaşta İHA'lardan fazlasıyla yararlandı. Kremlin, İran üretimi Şahid-136 tipi insansız hava araçlarıyla Ukrayna'da kamikaze saldırıları düzenliyor.

ABD ise Ukrayna'ya Phoenix Ghost adlı kamikaze drone'ları . Ukrayna'da ayrıca yerli şirketlerin ürettiği Ram II İHA'ları için bağış kampanyası düzenlendi.

Teknoloji milyarderi ayrıca bir çocuğu daha olursa ona koronavirüs varyantlarının birinin adını verebileceğini söyleyerek şaka yaptı.

Dogecoin kurucu ortağı Billy Markus dün attığı tweet'le Musk'ın çocukları X Æ A-Xii ve Exa Dark Sideræl'e gönderme yaptı.

XBB, BQ.1.1 ve BA.2.75.2 gibi varyantların adının geçtiği bir haberi dün paylaşan Markus, "Bu yeni Kovid varyantların adını Elon Musk mı koydu?" diye sordu.

 

Definitely giving me kid naming ideas

— Elon Musk (@elonmusk) October 19, 2022



Musk ise buna cevaben "Bunlar bana kesinlikle çocuk adı fikirleri verdi" dedi.

Independent Türkçe, Futurism, Insider, The Guardian

Derleyen: Uğurcan Yıldız

Kaynak: www.indyturk.com

Editör: Haber Merkezi