Gazze'de ölü sayısı 34 bin 596'ya çıktı! Gazze'de ölü sayısı 34 bin 596'ya çıktı!

Davaya göre şirket, teknoloji milyarderi Elon Musk'un şirketi 2022'de satın alması öncesinde ve sonrasında çalışanlarına potansiyel ikramiyelerinin yarısını vaat etti ancak onlara ödeme yapmadı. O dönemde şirketin kıdemli tazminat direktörü olan Mark Schobinger, haziran ayında sosyal medya platformuna dava açtı.

Bölge Hakimi Vince Chhabria kendi görüşüne göre şunları yazdı: "Schobinger, Twitter'ın istediğini yaptıktan sonra, Twitter'ın kendisine ikramiye ödeme teklifi, Kaliforniya yasalarına göre bağlayıcı bir sözleşme haline geldi. Ve iddiaya göre Twitter, Schobinger'e vaat edilen ikramiyeyi ödemeyi reddetti." dedi.

Şirket, ikramiye sözleşmesinin yalnızca sözlü bir vaat olduğunu ve Teksas yasalarına göre ödenmesi gerekmediğini savundu.

Bunun yerine Chhabria, şirketi Kaliforniya yasalarına tabi tutarak anlaşmayı yasal olarak bağlayıcı hale getirdi. Chhabria, "Twitter'daki tüm karşı argümanlar başarısız oldu" diye yazdı.

X, Musk'un geçen yıl şirketi devralmasından bu yana, tazminat davaları, haksız fesih ve ayrımcılık da dahil olmak üzere çok sayıda hukuki zorlukla karşı karşıya kaldı.

Kaynak: haber global