Google, Android 15'in Beta sürümünü yayınladığını duyurdu Google, Android 15'in Beta sürümünü yayınladığını duyurdu

Ünlü girişimci Elon Musk'un Neuralink girişiminin birçok hukuki sorunla karşı karşıya olduğu söyleniyor. Şirket, insan beynine çip yerleştirerek zihinsel işlevleri artırmayı başardığını açıklasa da bu, etik kaygıları gidermeye yetecek gibi görünmüyor.

Tamamen fiziksel olarak beyinle entegre olacak böyle bir sistemin gelecekte ciddi sorunlar yaratabileceğini savunan aktivistler de var. Musk ise şu ana kadar bu eleştirilere tatmin edici bir yanıt vermekte başarısız olmuş gibi görünüyor. İşte tüm ayrıntılar...

Neuralink yasal sorunlarla mı karşılaşıyor?

Neuralink'in daha önce bazı yasal izinleri almakta zorluk yaşadığı biliniyordu. Özellikle insanlarla yapılan bilimsel deneyler birçok kez reddedildi. Hatta yasal izin olmadan bazı deneyler gerçekleştirdiği iddia edilen şirket, ilk kez Mayıs 2023'te insanlarla çalışma izni almayı başardı.

Bu gelişmeyle birlikte pek çok kişi beynine çip yerleştirilmesi için sıraya girdi. Aşırı talep, bazı yasal otoritelerin insanların haklarını mı koruduğunu, yoksa onları bir haktan mahrum mu bıraktığını merak etmemize neden oldu.

Elon Musk Nobel Ödülü'ne aday gösterildi!

Ayrıca maymunlar başta olmak üzere çok sayıda hayvan üzerinde bazı testler yapan Neuralink, bu konuda çok sayıda suçlamaya konu oldu. Deneye katılan hayvanların ciddi sağlık sorunları yaşadığı, hatta bazılarının öldüğü ortaya çıktı.

Bu suçlamalara yanıt olarak Elon Musk, deneylerinde yalnızca ölümcül hasta hayvanların kullanıldığını belirtti. Ayrıca bazı uzmanlar, testlerdeki etik ihlallerin göz ardı edilmesi gerektiğini, çünkü bu tür araştırmaların tüm insanlığa fayda sağlayacağını savunuyor.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Neuralink ne yapmalı? Beyninize çip yerleştirilmesine izin verir misiniz? Cevaplarınızı aşağıdaki yorum kısmından bizimle kolayca paylaşabilirsiniz. Görüşleriniz bizim için çok değerlidir.

Kaynak: HABERLER.COM