Antalya'da faaliyet gösteren Tüm Emeklilerin Sendikası, emeklilerin artan hayat pahalılığı ve alım gücündeki düşüşe dikkat çekmek amacıyla ramazan ayı boyunca düzenlenecek iftar çadırlarında bir araya gelecek. İlk gün, Karaaloğlan Parkı'nda kurulan iftar çadırında bulunan sendika üyeleri, emeklilerin yaşadığı geçim sıkıntısına vurgu yaparak seslerini duyurmayı amaçladı.

Tüm Emeklilerin Sendikası Antalya Şube Başkanı Bilge Torosoğlu, "Yaşımıza uygun beslenme hakkımızı istiyoruz; sadece makarna ve ekmekle doymak değil, doğru şekilde beslenmek istiyoruz. Emekliler, ne doğru düzgün beslenebiliyor, ne de geçinebiliyor. AKP iktidarı emekliyi açlık ve sefalete mahkum etmiştir. Verilen emekli maaşı ve bayram ikramiyeleri emeklinin geçinmesine yetmiyor." dedi.

Adıyaman'da Kaza: 1 Ölü, 1 Yaralı Adıyaman'da Kaza: 1 Ölü, 1 Yaralı

Torosoğlu, Mart 2018'den Şubat 2024'e kadar olan süreçte gıda enflasyonunun yüzde 690 arttığına dikkat çekerek, "Emekli bayram ikramiyesi ise yüzde 200’lük artışla 2024’te 3 bin 000 TL oldu. 2024 yılında emekli bayram ikramiyesinin alım gücü gıda enflasyonuna göre 380 TL’ye geriledi. Böylece emekli bayram ikramiyelerinin gıda enflasyonuna göre kaybı 6 bin 904 TL’dir." şeklinde konuştu.

Kaynak: Birgün