Ekrem İmamoğlu'ndan "Avrupa Oyunları" çağrısı Ekrem İmamoğlu'ndan "Avrupa Oyunları" çağrısı

Emlakçılardan Sahte Tapulu 'Hayali Daire' Tuzağı!

 Yabancı Yatırımcılara Yönelik Artan Dolandırıcılık Olaylarında Gözaltına Alınan 3 Emlakçıdan 1'i Tutuklandı

Türk lirasındaki değer kaybı ve mülk karşılığı vatandaşlık verilmesinin kolaylaşmasıyla birlikte Türkiye, yabancılar için mülk edinme cenneti haline geldi. Ancak bu durum, artan taleple birlikte dolandırıcılık için yeni bir fırsat yarattı. İstanbul'da ev sahibi olma hayali kuran Bosna-Hersek ve Fransa vatandaşı bir grup, sahte tapulu 'hayali daire' tuzağına düştü. Dolandırıcılar, hayali daire satışı yaptıkları kişilere düzenledikleri sahte tapuları teslim etti. Soruşturmayı yürüten Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, gözaltına alınan 3 emlakçıdan birini tutukladı.

Soruşturmaya göre, Esenyurt'ta gerçekleşen olayda, Bosna-Hersek ve Fransa vatandaşı bir grup, Esenyurt'ta faaliyet gösteren iki emlak bürosu ile temasa geçti. Emlakçılar, Gencay S. (57), Gökhan Ö. (34) ve Hakan D. (43) ile anlaşan grup, fiyat konusunda anlaştıktan sonra sahte tapularla dolandırıldı. Bosna-Hersekli grup toplamda 300 bin Euro'ya yakın ödeme yaptı.

Emlakçılar, bu kişilere "Bir tek tapu devri için gelirsiniz" diyerek tüm işlemleri kendilerinin takip edebileceklerini belirtti. Bosna-Hersekli gruba, tapuları teslim etmek için İstanbul'a gelmeleri çağrısı yapıldı. Ancak tapuların sahte olduğunu fark eden grup, durumu adli makamlara bildirdi. Bu kapsamda gözaltına alınan 3 emlakçıdan Gökhan Ö. tutuklandı, Gencay S. ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Dolandırılan kişiler ile şüphelilerin ifadeleri birbirini çürütürken, tutuklanan Gökhan Ö., sahte tapuları kendisine patronu Gencay S.'nin hazırlattığını öne sürdü. Gencay S. ise iddiaları reddederek, kendisinin dolandırıldığını savundu. Tapu dolandırıcılığındaki artışa dikkat çeken Bosna-Hersekli grubun avukatları, olayın peşini bırakmayacaklarını belirtti. Avukat Ersin Yıldız, "Bu süreç yaklaşık 2 yıl önce sosyal medya üzerinden müvekkillerimize ulaşılması ile başlamıştır. Olayın sonuna kadar takipçisi olacağız" dedi.(Karar)

Editör: Haber Merkezi