2023 Mart ayında 7 bin 500 TL'ye yükseltilen en düşük emekli maaşına gelecek zamların bundan sonra kök aylık üzerinden yapılmasına karar verildi. 2023 Temmuz ayında yapılan emekli maaşı zammı da kök maaşa yapılmasından dolayı en düşük emekli maaş değişmedi. Milyonlarca emekli geçinemediklerini söyleyip, ücretlerinin düzeltilmesini istiyor. Bu noktada emeklileri umutlandıran bir açıklama ünlü SGK uzmanından geldi.

CHP'li Aydın Bülent Tezcan hastaneye kaldırıldı CHP'li Aydın Bülent Tezcan hastaneye kaldırıldı

Yüksek enflasyonun neden olduğu hayat pahalılığı karşısında 7 bin 500 TL maaşla geçinmeye çalışan emekli yurttaşlar, tepkilerini dile getirmeye devam ediyor.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI ZAMMINA ARA ZAM YAPILIR MI?

Sosyal güvenlik uzmanı Özgür Erdursun geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada, en düşük emekli maaşı için beklentiye dikkat çekti.

"Temmuzda en düşük emekli aylığı 10 bin TL olur diye bekliyorduk, olmadı" diyen Özgür Erdursun, "Ekimde en düşük emekli aylığı 10 bin TL'ye tamamlanabilir ancak bu enflasyonda bu rakamlarda çok düşük kalır" diye ifade etti.

Özgür Erdursun, en düşük emekli maaşı için 2023 Ekim ayını işaret ederek, "Beklenti memura verilen 8 bin 77 TL seyyanen zammın tüm emeklilere yansıtılması yönünde..." ifadelerini kullandı. (karar)

Editör: Haber Merkezi