İstanbul Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 13 yaşındaki mağdur M.S.'nin 5 Aralık 2023'te okuduğu okuldaki öğretmenlere babası Ender Saraç'ın cinsel istismarına uğradığını söylediği, öğretmenleri ve okul yönetiminin hazırladığı raporlar polise bildirildi ve savcılık soruşturma başlattı.

Mağdur çocuk, 7 Aralık 2023'te Çocuk İzleme Merkezi'nde (ÇİM) verdiği ilk ifadesinde, anne ve babasının ayrı olması nedeniyle babasıyla aynı apartmanda ancak farklı dairelerde yaşadığını ve sık sık görüştüklerini ifade etti. babasının kendisine, annesine ve kardeşine kötü davrandığını, psikolojik şiddet uyguladığını, 6-7 yaşlarından beri babasının kendisine dokunduğunu iddia ettiği belirtildi. İddianamede ayrıca mağdurun kardeşi T.B.S.'nin de mağdurun ifadelerini kısmen doğruladığı yer aldı.

OĞLU EK BİR AÇIKLAMA İLE ŞİKAYETİNİ GERİ ÇEKİYOR

Ancak mağdur çocuk, 13 Aralık 2023'te ÇİM'e bir açıklama daha yaptı ve bu kez iddianamede, babasının kendisine kötü davranması nedeniyle babasına ders vermek amacıyla cinsel istismara uğradığını iddia ettiği belirtildi. annesi ve onlar hakkında herhangi bir taciz veya şikayete maruz kalmadığını ifade etti.

İKİNCİ AÇIKLAMAYLA ŞİKAYETTEN İSTİFA ETTİ

Anne Benan Saraç, polisteki ilk ifadesinde, zanlının oğluna yönelik herhangi bir cinsel davranışına tanık olmadığını, zanlının bazı davranışlarından şüphelendiğini ancak bunun olabileceğine inanmadığını ifade etti. gerçek olduğunu ve şüpheliden korktuğu için şikayette bulunmadığını söyledi. Soruşturma devam ederken müşteki Benan Saraç da 13 Aralık 2023'te polise ifade vererek, oğluyla yaptığı görüşmede oğlunun babası hakkında yalan beyanda bulunduğunu kendisine bildirdiğini, çocuğun babasına yönelik cinsel istismar olayını, babasını ailesinden uzak tutmak için uydurduğunu ve böylece şüpheli haline geldiğini söyledi. Kendisine yönelik şikayetlerin geri çekildiğini söylediği iddia ediliyor.

SARAÇ SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

Sanık Ender Saraç savunmasında, müşteki eşiyle birlikte şahsi harcamaları için her ay 200 bin TL para gönderdiğini, çocuklarının tüm masraflarını ayrı ayrı ödediğini, oğlunun cinsel bölgesine hiç dokunmadığını, oğlunun cinsel bölgesine hiç dokunmadığını ifade etti. Kazanın meydana geldiği iddia edilen evin her odasında, oturma odasında, hatta banyoda ve banyoda mevcut olduğu, evin bebek bakıcısı tuttuğu için 24 saat açık kameraların bulunduğu, Aralarındaki boşanma davası düştükten sonra bu tür asılsız iddiaların maddi kazanç ve çocuk velayeti amacıyla ileri sürüldüğü, suçlamaların hiçbirini kabul etmediği belgelenmeliydi.

BOŞANMA DAVASI DEVAM EDİYOR

İddianamede, şüpheli Ender Saraç'ın 27 Kasım 2023 tarihinde İstanbul Birinci Aile Mahkemesi'nden eşi Benan Saraç hakkında emir aldığı, ayrıca Ender Saraç'ın müşteki Benan Saraç hakkında boşanma ve mal paylaşımı davası açtığı da tespit edildi. İstanbul 14. Aile Mahkemesi'nde. Şüpheli Ender Saraç'a ilişkin internette yayınlanan videonun incelendiği, videoda şüphelinin banyo olarak değerlendirilen yatak odasında başka bir erkekle birlikte banyo yaptığı belirtildi.

Niğde'de uyuşturucuyla mücadele operasyonu: 43 şüpheli yakalandı Niğde'de uyuşturucuyla mücadele operasyonu: 43 şüpheli yakalandı

'ÇOCUĞUN İLK BEYANLARI SAMİMİ VE GERÇEĞİ YANSITIYOR'

İddia makamında, toplanan deliller ve dosyanın tamamı bir bütün olarak değerlendirildiğinde, mağdurun şeref ve namusunu ilgilendiren bir konuda şüpheliyi hakaret etmeye zorlayan ciddi bir nedenin bulunmadığı, Aralarında daha önceden husumet bulunan, mağdur çocuğun anne ve babası arasında boşanma davası olsa bile mağdur çocuğun olayı çocuğun okulda öğretmenlerine anlattığı, annesinin daha sonra olaya karıştığı gözlendi. Kaza ve 13 yaşında bu açıklamaları yapan bir gencin psikolojik olarak üzerinde yaratacağı olumsuz etkinin büyüklüğü, hayatın normal akışına aykırıydı. İddia makamı, bu nedenle mağdur çocuk tarafından ilk aşamada verilen ayrıntılı ifadelerin samimi ve doğru olduğu sonucuna varıldığını, mağdur çocuk tarafından şikâyetten vazgeçilmesinin yargılamanın sonuçlanmasından sonra dikkate alınmadığının altını çizdi. kaza. mahkemeye çıkarıldı ve basına çıktı.

Şüpheli Ender Saraç hakkında, oğlunun cinsel ve şehvetli arzularını tatmin etmek amacıyla kamu davası açılmasına yönelik yeterli delil ve şüphenin toplandığı belirtildi. Ender Saraç hakkında "küçüklere cinsel istismar" suçundan 12 yıldan 22,5 yıla kadar hapis cezası istendi. Davanın önümüzdeki günlerde İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmesi bekleniyor.

Kaynak: KARAR