İsrail Ordusu: Refah'ta İslami Cihad Komutanı Eymen Zarub Öldürüldü İsrail Ordusu: Refah'ta İslami Cihad Komutanı Eymen Zarub Öldürüldü

Endonezya Hava Güvenliği Kurumu, yaptığı incelemenin ardından ticari uçağın her iki pilotunun da uçuş sırasında uyuyakaldığını tespit etti. 
Ulusal Ulaşım Güvenliği Komitesi'nin (KNKT) hazırladığı ön rapora göre, Batik Air'in 25 Ocak'ta Güneydoğu Sulawesi'den başkent Cakarta'ya yaptığı sefer sırasında bir pilot ve bir yardımcı pilotun aynı anda yaklaşık 28 dakika uyuduğu iddia edildi. AFP'nin haberine göre rapor, pilotlardan birinin uçuştan önceki gece yeterince dinlenmediğini belirtiyor.  

KİMSE YARALANMADI  
Olay bir dizi navigasyon hatasına neden oldu ancak Airbus A320'deki 153 yolcunun tamamı ve dört uçuş görevlisi, iki saat 35 dakikalık uçuş sırasında zarar görmedi. Uçağın havalanmasından yaklaşık yarım saat sonra pilot, asistanından biraz dinlenmek için izin istedi. Raporda, yardımcı pilotun daha sonra uçağın kontrolünü ele geçirdiği ancak kazara uykuya daldığı belirtildi.

Raporda şöyle deniyor: "Pilot yardımcısının bir aylık ikiz çocukları vardı. Çocuklara karısı bakıyordu ama kendisi de yardım ediyordu." Yardımcı pilottan kaydedilen son iletiden birkaç dakika sonra Cakarta'daki bölgesel kontrol merkezi uçakla iletişim kurmaya çalıştı. Cevap gelmedi. Kaydedilen son iletiden 28 dakika sonra pilot uyandı ve yardımcı pilotunun uyuduğunu ve uçağın doğru uçuş yolunda olmadığını fark etti. Raporda, meslektaşını hemen uyandırdığı, Cakarta'dan gelen çağrılara cevap verdiği ve uçuş yolunu düzelttiği belirtiliyor. Olayın ardından uçak güvenli bir şekilde iniş yaptı.

Kaynak: Karar