Engelli Karateciden Büyük Başarı: 'Yılın En İyi Sporcusu' Seçildi

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, 11 yıl önce geçirdiği trafik kazasında sağ bacağını diz altından kaybeden 37 yaşındaki Deniz Korudağ, tekerlekli sandalye üzerinde karate sporuna devam ederek geçen yıl para karate Türkiye şampiyonalarında ikincilik elde edip 'Yılın En İyi Sporcusu' seçildi. Tekerlekli sandalyesiyle mücadele eden Korudağ, hedefinin milli sporcu olmak ve Türk bayrağını Avrupa ve dünyada dalgalandırmak olduğunu belirtti.

Deniz Korudağ, 2012 yılında geçirdiği trafik kazasında sağ bacağını kaybettikten sonra hayatında karate sporuna olan ilgisini sürdürdü. Sporun kendisini iyileştirdiğini ve psikolojisini düzenlediğini belirten Korudağ, geçen yıl içinde katıldığı para karate Türkiye şampiyonalarında ikinci olarak 'Yılın En İyi Sporcusu' seçildi.

37 yaşındaki sporcu, yaşadığı zorluklara rağmen malzeme eksikliği nedeniyle tekerlekli sandalyesiyle zorlu bir hazırlık sürecinden geçerek elde ettiği başarıyla dikkat çekiyor. Tekerlekli sandalyesini sporcu sandalyesine dönüştürerek müsabakalara katılan Deniz Korudağ, hedefinin milli sporcu olup Türk bayrağını Avrupa ve dünyada dalgalandırmak olduğunu ifade ediyor.

Kamu personeli için yeni dönem düzenlemesi geliyor Kamu personeli için yeni dönem düzenlemesi geliyor

Bu zorlu süreçte destek alamadıklarını ve kendi imkanlarıyla başarı elde ettiklerini belirten Korudağ, 2024 yılında para karate için ayrı bir federasyonun kurulmasını beklediklerini söylüyor. Kendi dereceleriyle milli sporcu olma yolunda ilerleyen Korudağ, engel tanımayarak başarılarına devam etmeyi hedefliyor.

Deniz Korudağ'ın başarısı, Bodrum İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Oktay Dumruk tarafından da övgüyle karşılanıyor. Dumruk, Deniz'in başarısının diğer gençlere ilham olduğunu ve engelli branşlara destek verdiklerini ifade ediyor. Bu örnek başarı, engelli sporcuların sadece kendi engellerini değil, aynı zamanda toplumdaki algıları da zorlayarak başarıya ulaşabileceklerini gösteriyor.(Haberler.com)

Editör: Haber Merkezi