Üsküdar'da dün yaşanan şiddetli yağışlardan dolayı sitenin duvarı çöktü: 2 araç hasar gördü Üsküdar'da dün yaşanan şiddetli yağışlardan dolayı sitenin duvarı çöktü: 2 araç hasar gördü

“Engellilerin yasal hakları onlara müjdelenemez”

Yusuf Özer’in sunumuyla sarı koltuk programının bugünkü konukları Türkiye İşçi Partisinin önemli isimlerinden oluştu. İlginç açıklamalarıyla dikkatleri üzerine çeken parti üyeleri bakalım ülke geleceğine ışık tutabilecekler mi?

 Türkiye İşçi Partisi (TİP) üyelerinden Av. Ahmet Faruk Ulaş, Seda Aşkın ve Duygu Yılmaz bugün Sarı koltuk programının konuğuydu. Hak, Hukuk konularına sıklıkla değinen parti üyelerinden Duygu Yılmaz’ın “Bıyıklılardan bıktık esprisi” ile program daha keyifli hale gelirken; Yılmaz: Kadın cinayetleri, kadın hakları, işsizlik ve gençlerin yaşadığı sorunlara da detaylı olarak değindi.

 Seda Aşkın’ın ise “Engellilere hakları müjdelenerek verilemez bu zaten onların doğal yasal haklarıdır” şeklindeki söylemi toplumsal yaramıza bir nebze olsun merhem oldu. En ilginç konulardan biri de Av. Ahmet Faruk Ulaş’ın “Bizim en çok konuşulan partilerden biri olmamızın sebebi 4 vekilimizin de ciddi muhalefet yapıyor olmasıdır” şeklindeki konuşması oldu.

Seçime çok yaklaştığımız şu günlerde Tip vekillerinin çocukların içtiği sütten, eğitim sistemindeki aksaklıklara; Adaletin hak kavramından idarecilerin yaptığı haksızlıklara kadar birçok konuya değinmeleri ülke gündeminin gerçeklerini bir kez daha ortaya koydu. Son olarak Av. Ulaş’ın “idarecilerin yaptığı haksızlıklar yargı önünde aklanamaz” şeklindeki çarpıcı sözleri halk nezdinde farkındalık oluşturacaktır diye ümit ediyoruz.

                                                                                                                                                                                                     Haber: Sevda TİNİZ

                                                                                                                                                                                                     Kamera: Cumali KIZGIN

Editör: Haber Merkezi