Xiaomi, elektrikli SUV modelini 2024'te sunacak Xiaomi, elektrikli SUV modelini 2024'te sunacak

Epic Games'in Google'a karşı zaferi

 Epic Games'in uygulama mağazası ve faturalandırma kuralları nedeniyle Google'a açtığı davanın bir parçası olarak duyuruldu. Jüri, Google'ın ticari uygulamalarının antitröst yasalarını ihlal ettiği sonucuna vardı. Davayı Epic Games kazandı ancak yargıç henüz Epic Games'in neyi kazandığını veya Google'ın ne gibi değişiklikler yapması gerektiğini açıklamadı. Epic Games CEO'su sosyal medyada paylaşım yaparak "Google'a karşı zafer" ilan etti.

Epic Games, 2020'de Android ve iOS'ta hakim olan uygulama mağazası ve faturalandırma kurallarına itiraz etmek için Google ve Apple'ı mahkemeye verdi. Epic Games'in, tüm geliştiricilerin Google Play Store'u kullanan uygulamalarda %30'a kadar komisyon ödemesini gerektiren şirket politikaları nedeniyle Google'a karşı açtığı dava dijital ürün veya hizmetlerin satışına ilişkin anlaşma imzalanmıştır.

Kaliforniya Kuzey Bölge Mahkemesinde görülen davada jüri, Google'ın uygulama mağazasını işletme şekliyle antitröst yasalarını ihlal ettiğine karar verdi.

The Verge'a göre jüri, Google'ın kendi pazarlarında rekabete aykırı uygulamalarda bulunduğuna ve Epic'in Google'ın davranışlarından zarar gördüğüne karar verdi. Dava, Google'ın rekabete aykırı olduğu düşünülen uygulama ve anlaşmalarının dava sürecinde birden fazla kez gün yüzüne çıkmasına neden oldu.

Epic Games İcra Kurulu Başkanı (CEO) Tim Sweeney, X sosyal medya hesabında "Victory Over Google"ı paylaştı. Sweeney, jürinin her açıdan Google Play'in tekeline karşı karar verdiğini söyledi.

NE OLDU?

Google ile Epic Games arasındaki anlaşmazlık, Ağustos 2020'de Epic'in Fortnite oyununa yönelik güncellemeler yayınlaması ve şirketin müşterilerine uygulama mağazaları yerine uygulama içi satın almalar için doğrudan fatura kesmesine olanak tanıyan bir olaydan kaynaklandı.

Google ve Apple daha sonra Fortnite'ı uygulama mağazalarından hızla kaldırdı ve Epic Games, her iki şirkete de doğrudan faturalandırma ve Epic Store'u akıllı telefonlara sınırsız yükleme yeteneği nedeniyle dava açtı.

Epic Games'in Apple'a karşı açtığı dava 2021'de görüldü ve bu yılın başında temyize götürüldü.(karar)

Editör: Haber Merkezi