Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Mısır ziyareti dönüşünde uçakta basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi ve Danıştay'ı hedef alan açıklamalarda bulundu.

Kapısı açık otobüsten düşen kadın, hayatını kaybetti Kapısı açık otobüsten düşen kadın, hayatını kaybetti

Erdoğan, "Anayasa Mahkemesi'nin aldığı kararları hazmedemiyorum. Danıştay da zaman zaman bu tür kararlarla bizi rahatsız ediyor" dedi.

Erdoğan, "FETÖ'yle irtibatlı olduğu gerekçesiyle 450 hakim ve savcı ihraç edilmişti. Danıştay 5. Dairesi bu 450 hakim ve savcıyı göreve iade etti. Bu skandala HSK'nın bir itirazı vardı. Danıştay bu itirazı değerlendirmeye almadı. Bu skandal kamuoyunda da çok ciddi tepki gördü. Bu konuda düşüncelerinizi ve tavrınızı merak ediyoruz" sorusuna ise şu şekilde yanıt verdi: "FETÖ denen bu şer şebekesinin belini kırdık. Ancak Danıştay'ın aldığı bu karara da sessiz kalmamız mümkün değil. Anayasa Mahkemesi'nin sık sık bu tür kararları alması bizi ciddi manada rahatsız ediyor. Mesela Anayasa Mahkemesi BTK'yla ilgili bir karar almış. Hani bunun neresinden gireceksin? Nasıl böyle bir karar alınır? Biz de bu işin üzerine giderek takipçisi olacağız."

Erdoğan, Erzincan'da yaşanan maden faciasına ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. 9 işçinin göçük altında kaldığı faciaya ilişkin, "Burada maalesef büyük boyutta bir heyelan yaşandı.

Arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Bu heyelanın teknik incelemeleri, soruşturmaları başladı. Soruşturmaların neticesine göre adımlar mutlaka atılacaktır. Önceliğimiz madencilerimize ulaşabilmek" dedi.

Kaynak: cumhuriyet