Sivil Trafik Denetimi Doğu Anadolu'da Trafik Güvenliğini Artırıyor

Türkiye'nin farklı bölgelerini birbirine bağlayan karayolları, sürücülerin güvenliği için önem taşıyor. Bu bağlamda, Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı tarafından yürütülen trafik güvenliği tedbirleri, Doğu Anadolu'da etkili bir şekilde uygulanıyor. Özellikle şehirler arası yolcu taşımacılığı yapan otobüs şoförlerinin davranışları ve kurallara uygun araç kullanmaları için sivil trafik denetim personeli görevlendiriliyor.

Erzincan'da, İl Emniyet Müdürlüğü Refahiye Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, bu önemli görev için yoğun bir şekilde çalışıyor. Batı illerinden Doğu Anadolu'nun en ücra bölgelerine ulaşan otobüslere, Erzincan'ın farklı noktalarından sivil trafik polisleri, seyahatleri boyunca sürücüleri gözlemliyor.

TBMM arşivlerinden 23 Nisan'a ait çok özel görüntüler yayımlandı! TBMM arşivlerinden 23 Nisan'a ait çok özel görüntüler yayımlandı!

Sivil trafik polisleri, Erzincan içinde kural ihlali yapan sürücüleri tespit ederek bu bilgileri resmi ekiplere iletiyor ve gerekli cezalar uygulanıyor. Ancak hata yapmayan sürücülere teşekkür ediliyor, bu da sürücülerin daha dikkatli ve bilinçli olmalarını teşvik ediyor.

Refahiye Bölge Trafik Amiri Komiser Yardımcısı Halil Kemal, görevlerini zorlu kış şartlarında yerine getirdiklerini ve vatandaşların can ve mal güvenliği için kararlı bir şekilde çalıştıklarını ifade ediyor. Kemal, bu denetimlerin ülke genelinde bir farkındalık oluşturduğunu ve sürücülerin bilinçli hareket ettiğini belirtiyor.

Ayrıca, artan denetimlerin trafik kazalarında da olumlu sonuçlar doğurduğunu vurguluyor. Kemal, temmuz ve ağustos aylarındaki kaza oranları ile eylül ve ekim aylarındaki kazaları karşılaştırarak trafik kazalarında yüzde 50 oranında bir azalma olduğunu belirtiyor.

Sürücülerin ve yolcuların can ve mal güvenliği için trafik kurallarına uymalarını vurgulayan Kemal, emniyet kemerlerinin kullanılmasının önemine dikkat çekiyor.

Denetimlere tabi tutulan otobüs şoförleri de bu uygulamadan memnun olduklarını ifade ediyorlar. Ayrıca, yolculardan gelen olumlu geri bildirimler, trafik denetimlerinin trafik kazalarını önlemede önemli bir rol oynadığını gösteriyor.

Trafik güvenliği için yürütülen bu tür denetimlerin devam etmesi beklenirken, sürücülerin kurallara uymaları ve trafik güvenliğine katkı sağlamaları gerekiyor.(AA)

Editör: Haber Merkezi