Suriye Dışişleri Bakanlığı bugün  açıklama yaptı. Türkiye ve ABD ile ilgili birtakım eleştiriler yaptı

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada Suriye, Amerika Birleşik Devletleri işgal eforlarının ve terör örgütlerinin Deyrizor'da Suriye Arap Ordusuna ait bir otobüsü hedef almasının, Amerika Birleşik Devletlerinin Suriye'nin dominantlığına karşı tırmanması çerçevesinde olduğu vurgulandı.Açıklamada, “Dün Amerikan işgal eforları, terör örgütleriyle beraber Deyrezzor'un güneydoğusunda Suriye Arap Ordusu'na bağlı bazı unsurları taşıyan bir otobüsü hedef alarak yeni bir kabahat işledi. Netice olarak, birçok asker öldü ve bazılarıda yaralandı”

Esad’ın hafta içinde yaptığı açıklamalar gündem olmuştu.

Açıklamada, “Suriye, bu canice ve terörist hücumun, Amerika'nın Suriye'nin dominantlığına, bağımsızlığına ve toprak tamlığına karşı tırmanması çerçevesinde ve Amerika Birleşik Devletlerinin başta terör örgütü “IŞİD” olmak üzere terör örgütlerine destek ve sponsorluk yapması ve onu ve ayrılıcı milislerini tasarılarını asıllaştırmak için bir taşıt olarak kullanması bağlamında geldiğini vurguluyor'' yorumu da yapıldı.

Yapılan yazılı açıklamada ayrıca, “Suriye, topraklarını beynelmilel yasalar çerçevesinde Amerika Birleşik Devletleri, İsrail ve Türk eforlarından hürleştirmeye hazır olduğunu teyit eder” ifadesi kullanıldı.

TÜRKİYE ZEYTİN DALI UZATMIŞTI AMA…

Brezilya'daki selde ölenlerin sayısı 84'e çıktı! Brezilya'daki selde ölenlerin sayısı 84'e çıktı!

Son aylarda Türkiye ile Suriye arasında İyileşme yolunda adımlar atılmış ve bu mevzuda açıklamalar yapılmıştı. Hatta Rusya arabuluculuğunda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Suriye lideri Beşşar Esad’ın toplanabileceği dahi konuşulurken hafta içi bir beyanat veren Esad, bu görüşmeye sıcak bakmadığını söylemişti.

Sky News Arabia’ya konuşan Esad, “Bizim amacımız Türkiye'nin Suriye topraklarından çekilmesi, fakat buna karşılık olarak Erdoğan'ın emeli ise Türkiye'nin Suriye'deki varlığını hukuki kılmaya çalışması. Dolayısıyla Erdoğan'ın koşulları altında bir görüşme hakikatleşemez. Erdoğan'la neden buluşayım ki? Bir şeyler içmek için mi?” demişti.(sözcü)

Editör: Haber Merkezi