Gazze'ye Havadan Bırakılan Yardımın Paraşütleri Açılmadı: Çok Sayıda Ölü ve Yaralı Var Gazze'ye Havadan Bırakılan Yardımın Paraşütleri Açılmadı: Çok Sayıda Ölü ve Yaralı Var

Esir Takasında Son Gün: İnsani Ara Uzatılacak mı? Mısır'dan Açıklama

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara ara verilen "insani ara"nın son gününde, sürenin uzatılması talepleri devam ediyor. İsrail Başbakanı Binyamin Netahyahu, her 10 İsrailli esirin serbest bırakılması karşılığında "insani aranın" bir gün uzatılmasına olumlu baktıklarını ifade etti. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ise Gazze'deki "insani ara"nın tam bir ateşkese dönüştürülmesi gerektiğini açıkladı. Mısır'dan yapılan açıklamada ise "Katar ile ortak çabalarımızla ateşkesin 2 gün uzatılmasına yakınız." denildi.

Gazze'de devam eden esir takası ve ateşke sürecinde, Hamas'ın İsrail'e göndereceği esirlerin listesi beklenirken, tarafların anlaşmayı uzatma isteği dikkat çekiyor. Hamas, daha fazla esirin serbest bırakılması karşılığında "insani aranın" uzatılmasını hedefliyor. İsrail Başbakanı Netahyahu da ABD Başkanı Joe Biden'la yaptığı telefon görüşmesinde ateşkesin uzatılmasına olumlu yaklaştıklarını belirtti.

Mısır'ın açıklamasına göre, ateşkesin 2 gün uzatılması konusunda Katar ile ortak çabalar devam ediyor. Gazze Belediye Başkanı Yahya e-Serrac, bölgedeki yıkımın devam ettiğini ve özellikle kuzey bölgelerinde acil yardıma ihtiyaç olduğunu vurguladı. BM Genel Sekreteri Guterres ise tüm rehinelerin koşulsuz ve acilen serbest bırakılması çağrısında bulunarak, bölgedeki insani facianın her geçen gün kötüleştiğine dikkat çekti.(NTV)

Editör: Haber Merkezi