İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde, ehliyetsiz araç kullandığı otomobille Oğuz Murat Aci'nin ölümüne sebep olan 17 yaşındaki T.C. ve onu ABD'ye kaçıran annesi Eylem Tok, dün New York'ta görüntülendi. Türkiye kamuoyunu derinden etkileyen fotoğraflarda ikilinin keyifli oldukları gözlenirken, sosyal medyada dolaşıma giren yeni bir video ise ABD'de çekilen bu kareleri gölgede bıraktı.

KAZA SONRASI ORTAYA ÇIKAN SKANDAL VİDEO

Anneleri yazar Eylem Tok tarafından önce Mısır'a ve ardından da ABD'ye kaçırılan 17 yaşındaki T.C. ve arkadaşlarının, Murat Aci'nin hayatını kaybettiği kaza sonrası video çektiği ortaya çıktı.

TİKTOK'TA PAYLAŞMAK İÇİN KAYDEDİLMİŞ

İnternete sızan görüntülerde T.C. ve arkadaşlarının, kaza sonrasında ambulans çağırmak yerine "Böyle şansı s..." diyerek video kaydettikleri ve bunu TikTok platformunda paylaşmayı denedikleri anlar yer alıyor.

OLAYIN DETAYLARI

İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde, 1 Mart günü saat 23.50 civarında, 17 yaşındaki T.C.'nin kullandığı araç, seyir halindeyken yol kenarında arızalanan 3 adet ATV'ye çarparak Oğuz Murat Aci'nin hayatını kaybetmesine ve birden fazla kişinin yaralanmasına sebep olmuştu. Kaza sonrası T.C., annesi Eylem Tok tarafından önce Mısır'a ve daha sonra ABD'ye kaçırılmıştı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konu hakkında şu açıklamalarda bulunmuştu: "İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından titizlikle yürütülen soruşturma sonucunda, 18 yaşından küçük T.C. hakkında 'Taksirle ölüme ve birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma' suçundan, annesi şüpheli Eylem Tok hakkında ise 'Suçluyu Kayırma' suçundan tutuklama kararı verilmiştir.

Tokat'ta Direksiyon Başında Kalp Krizi Geçiren Sürücü Hayatını Kaybetti Tokat'ta Direksiyon Başında Kalp Krizi Geçiren Sürücü Hayatını Kaybetti

02.03.2024 tarihinde saat 03:50'de Mısır'a kaçtıkları tespit edilen T.C. ve annesinin Türkiye'ye iadesi için Mısır adli makamlarıyla temas kurulmuş ve iade süreci başlatılmıştır. Mısır'dan ABD'ye gitmekte oldukları bilgisini alan yetkililer, geçici tutuklama talebiyle ABD makamlarına başvurmuşlardır. İade süreci ve adli soruşturma titizlikle devam etmektedir. Kazada hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyorum."

Kaynak: SON DAKİKA