Meclis'ten geçen ve yaş nedeniyle emekli olamayanlara umut ışığı olan EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) ile ilgili yeni bir çalışma planlanıyor.

Kulislerde dolaşan bilgilere göre, 2000-2008 yılları arasında sigortalı olanlar için özel bir düzenleme yapılması gündemde.

Sosyal güvenlik uzmanı Emin Yılmaz'ın HaberGlobal canlı yayınında yaptığı açıklamaya göre, emeklilik kıstaslarını belirleyen süre ve yaş için 2000-2008 yılları arasındaki sigortalılar için kademeli emeklilik çalışması yapılabilir.

8 Eylül 1999'dan bir gün sonrasında işe girenlerin yaş kriterinden muaf tutulduğunu belirten Yılmaz, 2000-2008 yılları arasında işe girenlerin prim gün sayısının 7000 gün, 2008 sonrasında işe girenlerin ise 7200 gün olduğunu ifade etti.

EYT sürecinde yaş kriterinin kadınlarda 38, erkeklerde 43 olduğunu hatırlatan Yılmaz, bu durumun kademeli emeklilik isteyenler için hakkaniyetli olmadığını dile getirdi.

2000-2008 yılları arasında sigorta girişi olanların talepleri doğrultusunda yaş ve prim günleriyle ilgili iyileştirmelerin düşünülebileceğini belirten Yılmaz, çeşitli alternatiflerin değerlendirilebileceğini vurguladı.

İstanbul Nisan ayı enflasyon verileri açıklandı! İstanbul Nisan ayı enflasyon verileri açıklandı!

Bu alternatifler arasında yaşların esnetilmesi, maaşın düşük verilmesiyle ilgili seçeneklerin sunulması gibi çözümler bulunabileceğini belirtti.

Kaynak: gerçek gündem