Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Şanlıurfa'da düzenlenen "Soykırımın Karşısında, Filistin'in Yanında" mitinginde İsrail'e yönelik sert açıklamalarda bulundu. Erbakan, İsrail'in sadece laflarla değil somut adımlarla ve yaptırımlarla durdurulabileceğini vurguladı.

Yüksek Sıcaklık Altında Coşkulu Katılım

Şanlıurfa'da 43 dereceyi bulan sıcaklık nedeniyle saat 17.00'de başlaması planlanan miting, saat 18.20'de başladı. Şanlıurfa Müzesi alanında düzenlenen etkinliğe Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ın yanı sıra, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, Rusya İslam Kültür Merkezi Başkanı Abdülvahit Niyazov ve birçok vatandaş katıldı. Sıcaktan etkilenen vatandaşlar fenalık geçirirken, protokol üyeleri çadırda koruma altında programı izledi.

"Konuşmayı Bırakın, Adım Atın"

Fatih Erbakan, konuşmasında Müslüman ülkelerin liderlerine seslenerek, konuşmak yerine somut adımlar atılması gerektiğini söyledi. Erbakan, "Siyonizm laftan anlamaz, yaptırımdan anlar. Burada 40 dereceyi aşan sıcağa rağmen, bu duruşu bütün Türkiye’ye ve dünyaya sergiliyorsunuz. 'Biz mazlumun yanındayız' diyorsunuz. Biz Filistinli kardeşimizin, Gazzeli ezilenlerin, zulme uğrayanların yanındayız diyorsunuz. Zalimlere, Siyonizm'e ve katil İsrail'e karşı dimdik ayaktayız diyorsunuz. Ey Siyonistler, yeniden büyük Türkiye'yi ve İslam birliğini mutlaka kuracağız ve bu yaptıklarınızın hesabını size mutlaka soracağız" dedi.

Özgür Özel: Bizi 3 yıldır gri listede tutan iktidardan başkası değil Özgür Özel: Bizi 3 yıldır gri listede tutan iktidardan başkası değil

"Yiğit Düştüğü Yerden Kalkar"

Erbakan, Filistinlilerin sonuna kadar yanlarında olduklarını belirterek şunları söyledi: "Burada diyoruz ki yiğit düştüğü yerden ayağa kalkar. Türkiye, 'bana ne Amerika'dan? Bana ne Amerika'dan' diye haykıran Erbakan Hocamızın zihniyetinde bir yönetimle, eğer Amerika İsrail'i bu kadar seviyorsa alsın o İsrail'i Alaska'ya taşısın diyen Erbakan Hoca'mızın zihniyetindeki bir yönetimle yeniden ayağa kalkacak, İslam birliğini kuracak ve böylece Filistin'de Gazze'de, Kudüs'te bütün mazlumlar da ebediyen kurtuluşa ereceklerdir inşallah."

"Filistin İçin Kıyama Davet"

Erbakan, İslam ülkelerinin yöneticilerini somut adımlar atmaya ve caydırıcı önlemler almaya davet etti. "Bu meydanda aziz milletimizin kıymetli evlatlarıyla birlikte her zaman olduğu gibi bugün de Filistinli mazlum ve masum kardeşlerimizin sonuna kadar yanında olduğumuzu bütün dünyaya haykırıyoruz. İşgalci İsrail güçlerinin, Gazze'de ve Refah'ta gerçekleştirdiği vahşeti, katliamı telin ettiğimizi, lanetlediğimizi bir kez daha bütün dünyaya haykırıyoruz. Başta yetki sahipleri olmak üzere tüm İslam alemini ve tüm insanlığı Filistin için, mazlumlar için kıyama davet ediyoruz. Özgür Gazze'de, Özgür Kudüs'te buluşmak üzere Allah'a emanet olunuz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Milliyet