Hasan Can Kaya, 5 saatlik omuz ameliyatının ardından taburcu edildi Hasan Can Kaya, 5 saatlik omuz ameliyatının ardından taburcu edildi

Piyanist ve besteci Fazıl Say, Filistin için barış çağrısında bulunduğu için İsviçre'de gerçeklleştireceği konserleri iptal oldu.

Geçen zaman sosyal medya hesabından video paylaşan ve Filistin için barış çağrısında bulunan Fazıl Say, İsviçre'de vereceği konserlerinin, firma tarafından iptal edildiğini söyleyerek bu karara tepki verdi.

FİLİSTİN İÇİN SULH ÇAĞRISINDA BULUNDUĞU İÇİN KONSERLERİ İPTAL EDİLDİ

Fazıl Say, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İsviçre'de, MİGROS firmasının konser planlaması biriminin yapacağı, düzenlenmiş 4 konserimizde ben programdan devre dışı bırakıldım. Migros firması yetkilileri neden olarak, İsrail Filistin gerilimi konusunda sosyal medyamda yansıttığım fikirlerimi belirttiler. Tüm yazdıklarım hiçbir değişiklik yapılmadan sosyal medyamda durmaktadır. Kendileri de bu konu hakkında bir açıklama yapacaktır.. 23 Ekim Zürih, 24 Ekim Bern, 25 Ekim Cenevre ve 26 Ekim Luzern'deki bu konserlerde Birmingham Orkestrası ile birlikte sahne vermem, bu karar nedeni ile mümkün olmayacak. Sanatseverlere iletmek isterim."açıklamasını yaptı.

Fazıl Say Kimdir? - Güncel Fazıl Say Haberleri

"ERDOĞAN'IN YAKLAŞIMINI SAĞDUYULU VE BARIŞÇIL BULDUM, DESTEKLEDİM"

Say, paylaşımının devamında "Orta Doğu krizi sürecinde; toplam 3 tweet ve bir de konuşma yaptığım video yayınladım. Ben barıştan yanayım. Tüm paylaşımlarım da barış içindi. Ve her zaman iyiden, uzlaşıdan, hoş bir geleceğin birlikte yaratılmasından yana oldum . İsrail'e 24 yıldır gidip gelen bir insanım. Hepimiz gibi terör olaylarından üzüntü yaşıyorum. Bu kötü konuya, iki tarafı da anlamaya çalışan bir yaklaşımım olmuştur. Netanyahu'nun hiçbir geleceği olmayan savaş siyasetini, çok yanlış ve vahşetçe bulduğum için yazdım. Ve son olarak; Erdoğan'ın bu konudaki yaklaşımını, her iki tarafa karşıda "sağduyulu ve barışçıl" buldum, ve arkasında durdum. Tüm bunlardan rahatsızlık duyulmasını, hatta konserin iptaline kadar gitmesini garipsemek ile beraber, benim için yapacak bir şey yok. Dinlenmediğimiz, sesimizin duyulmak istenmediği bir yerdeyiz." dedi.

Filistin için barış çağrısında bulunan Fazıl Say'ın İsviçre'deki konserleri iptal edildi

"BU RAHATSIZ EDİCİ OLAY BABINDA GÜVENİM FAZLASIYLA KIRILDI"

"Ben Avrupa'da ifade özgürlüğüne güven verilir, karanlık ve anlayışsız bir şekilde yaşanan bir yer değil diye bilirdim." diyen Say, "Bu rahatsız edici gündem babında güvenim oldukça kırıldı. Bunu bildirmek isterim. Her insanın bir görüşü olması gerekir. Ve daha da önemli olanı; bu görüşler mesleki hayatımızla karıştırılmamalıdır. Ben barışı ve insanlığı destekliyorum. Şarkılarımı ve sesimide de insanlara umut olmak için söyleyen biriyim. Saygılarımla." diye bir açıklama yaptı.(sondakika)

Editör: Haber Merkezi