ABD'de açıklanan son verilere göre, özel sektör istihdamı ağustos ayında 177 bin kişi arttı. Piyasa beklentilerinin altında gerçekleşen bu artış, bu dönemde 195 bin artması öngörülen istihdam rakamının altında kaldı.

3 HAFTANIN EN YÜKSEK SEVİYESİ

ABD EKONOMİSİ YÜZDE 2.1 ORANINDA BÜYÜDÜ

Diğer yandan, açıklanan yeni gayrisafi yurtiçi hasıla (GSYH) rakamlarına göre, ABD ekonomisi ikinci çeyrekte yüzde 2.1 oranında büyüdü. Ancak, bu rakam piyasa beklentileri olan yüzde 2.4'lük ön büyüme tahmininin altında kaldı.

FED'İN FAİZİ ARTIRIM İHTİMALİ AZALDI

Rob Haworth, U.S. Bank Wealth Management'ta kıdemli yatırım stratejisti olarak yaptığı açıklamada, Fed'in gelecekteki faiz artırımlarına ilişkin endişelerin, biraz daha yumuşak istihdam verileriyle birlikte hafiflediğini belirtti. Haworth, ABD ekonomisinde beklenen daha yumuşak bir inişin, büyüme hisselerine ve diğer riskli varlıklara olan talebi destekleyeceğini vurguladı.

NVİDİA YÜKSELİRKEN HP DÜŞTÜ

Dün gerçekleşen işlemler sırasında, Nvidia Wall Street'te yüzde 1 oranında değer kazanarak şimdiye kadarki en yüksek kapanışını gerçekleştirdi. Şirketin, 35,5 milyar dolar değerinde hisse alım satımı gerçekleştirmesiyle birlikte Wall Street'in en çok işlem gören şirketi olduğu görüldü.

Mastercard ve Visa ise, kredi kartı ücretlerinin artacağına dair bir raporun yayınlanmasının ardından her biri yaklaşık yüzde 0,5 oranında değer kazandı. Ancak, kişisel bilgisayar üreticisi HP, yavaşlayan talep nedeniyle yıllık tahminlerini düşürmesinin ardından yüzde 6,6 oranında değer kaybetti.

Emekli Maaşlarına Seyyanen Zam Planı Gündemde: Asgari Ücrete Ara Zam Gelecek mi? Emekli Maaşlarına Seyyanen Zam Planı Gündemde: Asgari Ücrete Ara Zam Gelecek mi?

(karar)

Editör: Haber Merkezi