Trabzonspor-Fenerbahçe maçının ardından yaşanan gerginlik sürüyor. AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Metin Genç, Fenerbahçe'ye yönelik kullanmış olduğu "şikeci" ifadesine ilişkin sarı-lacivertli kulüpten sert bir cevap geldi.

Fenerbahçe, Ahmet Metin Genç hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı. Kulübün yaptığı açıklamada, Trabzonspor'un düzenlediği basın toplantısında Ahmet Metin Genç'in yapmış olduğu açıklamaların büyük infiale yol açtığı belirtildi.

Antalyaspor'un Yeni Teknik Direktörü Alex de Souza Antalyaspor'un Yeni Teknik Direktörü Alex de Souza

Siyasi rekabetin gölgesinde futbolun siyasi malzeme yapılmaya çalışıldığına dikkat çekilen açıklamada, Ahmet Metin Genç'in Türkiye'nin köklü kulüplerinden olan Fenerbahçe'yi hedef alarak siyasi avantaj sağlamaya çalıştığı ifade edildi.

Kulübün açıklamasında, Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinin vermiş olduğu kararların hiçe sayılması ve FETÖ kumpası olarak nitelendirilen 3 Temmuz davasının terör örgütü argümanlarının kullanılmasının tehlikeli olduğu belirtildi. Ayrıca, halkı kutuplaştıran ifadelerin kullanılmasının siyasetin sağlıklı işleyişine zarar verdiği vurgulandı.

Söz konusu açıklamaların 6222 sayılı Kanun ve Türk Ceza Kanunu (TCK) açısından suç teşkil ettiği ifade edilirken, aynı zamanda FIFA'nın etik kurallarına da aykırı olduğu belirtildi. Bu nedenle, Türkiye Futbol Federasyonu'nun ağır cezalarla karşı karşıya kalma riski olduğu ifade edildi.

Fenerbahçe Kulübü, siyaset-futbol ilişkisindeki çarpıklığın en net göstergesi olarak nitelendirdiği bu durum karşısında siyasetçilere de çağrıda bulundu. Spor camiasının siyaset üstü bir noktada olması gerektiğine vurgu yapılırken, siyasetçilerin de aynı hassasiyeti göstermesi gerektiği belirtildi.

Son olarak, Fenerbahçe Spor Kulübü, Ahmet Metin Genç hakkında haddini aşan ifadelerle suç duyurusunda bulunulduğunu duyurdu.

Kaynak: karar