Fenerbahçe taraftarı, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremle birlikte ortaya çıkan ihmaller ve organizasyon eksikliklerini dünkü Konyaspor maçında tribünlerden protesto etti, 'hükümet istifa' sloganları attı.

Süper Lig'in 23. hafta erteleme maçında Fenerbahçe Konyaspor'u sahasında ağırladı. Maç öncesi ve süresince taraftlar, 'Hükümet istifa' sloganları attı. Ayrıca 'Türkiye üşüme, Fenerbahçe seninle' şeklinde tezahuratlarla depremin üzerinden geçen 20 güne rağmen halen depremzedelerin çadır ihtiyacının karşılanmamış oluşuna dikkat çekildi. 

Dpremlerde can kaybı resmi verilere göre 44 bin 218. Henüz tamamlanmayan hasar tespitlere göre sasıntılardan etkilenen 11 ilde yıkık ve yıkılacak bina sayısıysa 164 bin 321. 

Adana'da Yol Verme Tartışması: Otobüs Şoförüne Darp Adana'da Yol Verme Tartışması: Otobüs Şoförüne Darp

Sivil toplum ,yardım kampanyalarıyla arama-kurtarma faaliyetleri ve depremzedelerin barınma, ilaç ve gıda gibi öncelikli ihtiyaçlarının giderilmesine destek olmayı sürdürürken AFAD ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin afet bölgesine müdahalede geciktiği; soğukta barınaksız kalan binlerce afetzedeye halen yeterli çadır temin edilemediği eleştirileri var.

Kaynak: tr.euronews.com
Editör: Haber Merkezi