Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maç, Türkiye'nin Şanlıurfa 11 Nisan Stadyumu'nda gerçekleşti. Fenerbahçe'nin A takımını götürmediği ve U19 takımıyla sahaya çıktığı maçta Galatasaray, 1'inci dakikada Mauro Icardi'nin golüyle 1-0 öne geçti. Ancak golün santrası yapılmadan sarı-lacivertli oyuncular soyunma odasına yönelerek sahadan çekildi.

Maçın hakemi Volkan Bayarslan ve yardımcıları da bir müddet bekleyip Fenerbahçe'nin geri gelmeyeceğine emin olduktan sonra maçı 4'üncü dakikada tatil etti. Bu olay Avrupa ve dünya basınında geniş yer buldu.

Önde gelen basın kuruluşlarından bazılarının başlıkları ve yorumları şu şekilde:

Portekiz'in O Jogo gazetesi, Türkiye Futbol Federasyonu'nu protesto eden Fenerbahçe'nin U19 takımıyla sahaya çıkıp maçı terk etmesini vurguladı.

Hollanda'dan De Telegraaf, karşılaşmanın ilk dakikasında Fenerbahçe'nin futbolcularının sahayı terk etmesi üzerine "Süper Kupa'nın süper kısa bir maçla sona erdiğini" belirtti.

Deniz Kayadelen Dünyanın Limitlerini Aştı: Everest'te Türk Bayrağı Dalgalanıyor Deniz Kayadelen Dünyanın Limitlerini Aştı: Everest'te Türk Bayrağı Dalgalanıyor

İngiltere'nin The Sun gazetesi, Fenerbahçe'nin sahadan çekilmesiyle ilgili "Tuhaf sahnelerin yaşandığını" ve maçın "şok edici" olduğunu ifade etti.

İspanya'dan Marca, maçın bir dakika sonra Fenerbahçe'nin protestosu sonucu tatil edildiğini ve bu olayın Türk futbolunda "skandal" olarak nitelendirildiğini aktardı.

İtalya'nın La Gazzetta Dello Sport gazetesi, Fenerbahçe'nin U19 takımıyla sahaya çıkıp ardından maçı terk etmesini "kaos" olarak tanımladı.

Almanya'dan Bild gazetesi, Fenerbahçe'nin protesto amacıyla sahadan çekilmesini ve maçın iptal edilmesini aktardı, Galatasaray'ın golcüsü Mauro Icardi'nin bu hareketi alkışladığını belirtti.

Kaynak: BirGün