Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: 20 bin öğretmen ataması yapılacak Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: 20 bin öğretmen ataması yapılacak

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, istihbarat çalışmasıyla, FETÖ/PDY mensuplarının Marmaris'in Bozburun civarlarında 'Galaxy' adlı motoryat ile Yunanistan'ın Rodos Adası'na kaçacağı bilgisine ulaştı. Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde; Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanlığı ve polis ekipleri, Türk karasularını terk etmek üzere olan ABD bayraklı motoryatı, 4 Ekim günü saat 19.30 sularında durdurdu. Ekipler, konumu motoryatta olan ve haklarında yurt dışına çıkış yasağı olan 11'i FETÖ/PDY şüphelisi 13 kişiyi gözaltına aldı. 

Polisteki işlemlerinin sonrasında adliyeye sevk edilen şüphelilerden örgütün üniversite katalog evlilik imamı eski Prof. Dr. Nesrin Gürsan, kocası eski uzman doktor Mehmet Şevki Gürsan, Osman Bayram, Önder Doğruer, Kübra Sağlam, Sümeyye Bayram, Tuğba Nur Şahin, Rüveyde Kaygısız, Sadık Delen ile organizatörler Doğan Bacacı ve Metehan Konuk tutuklandı, 2 şahıs ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Eski öğretim üyesi Nesrin Gürsan’ın 5 sene önce yapılan aramada, 'Muhterem efendim' ibareli FETÖ elebaşı Fetullah Gülen imzalı bayram mesajı, kadın ve erkek resimleri bulunan katalog, Gülen'e ait CD ve kitaplar ele geçirilmişti. Gürsan, FETÖ yapılanması içinde 'Katalog evlendirme programı' organize etmekten tutuklanmış fakat daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Bir diğer yandan tekne kaptanları Doğan Bacacı ve Metehan Konuk’un tekneyi sahibinden izinsiz olarak göçmen kaçaklığı olayında kullandıkları öğrenildi. (DHA)

Editör: Haber Merkezi