Hamas, İsrail'e ydoğru son senelerin en büyük saldırısını gerçekleştirdi. İsrail ordusu 'savaş durumu alarmı' ilan etti. İsrail'in Gazze'ye doğru hava saldırıları devam ederken Milli Eğitim Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında ilk öncelikle çocuklar olmak üzere yaşamını yitirenler için yarın ülke genelindeki okullarda düzenlenecek olan bayrak törenlerinde 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulmasında karar kınıldı.

"Burç Spekülatörü Nuray Sayarı: 'Murat Kurum Kazanacak' Tahminimde Doğum Saati Yanlış Verilmişti "Burç Spekülatörü Nuray Sayarı: 'Murat Kurum Kazanacak' Tahminimde Doğum Saati Yanlış Verilmişti

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in imzasıyla illere iletilen yazıda, İsrail tarafınca masumlara doğru yapılan ve son olarak 17 Ekim'de hastaneye yapılan saldırılar sonrasında yaşamını yitirenler ve yara alanlardan dolayı Filistin halkının acılarını paylaşmaksebebiyle ülkede 3 gün boyunca milli yas ilan edildiği hatırlatıldı.

Yazıda, şunlar söylenildi:

"tüm çocukların ve ailelerinin ırk, din veya siyasi görüşü ne olursa olsun ayrım yapmadan güvenliklerinin sağlanması, sağlıklarının ve yaşam haklarının korunması, farketmeksizin her türden şiddet, zulüm ve sömürgeye karşı önlem alınması temel insani sorumluluklarımızdandır."

Yazıda, Filistin halkına doğru gerçekleşen saldırılarda, öncelikle çocuklar olmak üzere vefat edenler için temel eğitim ve ortaöğretim kurumlarında yarın düzenlenecek olan bayrak törenlerinde 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulacağı söyledi.(karar)

Editör: Haber Merkezi