Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'u sert şekilde eleştirmesiyle sık sık gündeme gelen Cumhuriyetçi Halk Birliği lideri François Asselineau, Twitter paylaşımında, Çin Savunma Bakanlığı görevine Li Şangfu’nun getirilmesini değerlendirdi.

"ABD’nin yaptırımlarına sert yanıt"

Asselineau, "İnsanoğlu iki asır sonra hâlâ yaşıyor olursa, o zaman 2223’ün tarihçileri, zamanımızın siyasi liderlerinin ve Batı’nın büyük medya organlarının sorumsuzluğu karşısında şaşkına dönecek. Kibirleri ve körlükleriyle tüm dünyayı Batı’ya karşı birleştirecekler" diye yazdı. Fransız siyasetçiye göre, Çin Savunma Bakanlığı görevine Li Şangfu’nun getirilmesi, “ABD’nin yaptırımlarına sert yanıt” oldu.

⚠️ Si l'humanité existe encore dans 2 siècles,les historiens de l'an 2223 seront sidérés par l'irresponsabilité des dirigeants politiques et des grands médias occidentaux de notre époque.
Par leur arrogance et leur aveuglement, ils auront fédéré le monde entier contre l'Occident.

— François Asselineau (@UPR_Asselineau) March 12, 2023

Reuters'a konuşan savunma uzmanları Li'nin bu göreve getirilmesinin Çin ordusunun modernizasyonu için yaptığı çalışmaların "ödüllendirilmesi" anlamına geldiğini söylediler. ABD eski Başkanı Donald Trump yönetimi 2018 yılında Li'ye ve o dönemde başında bulunduğu Çin Ekipman Geliştirme Departmanına, aralarında Su-35 savaş uçağı ve S-400 hava savunma sisteminin de bulunduğu Rus silahlarını satın aldıkları için yaptırım uygulamıştı.

ABD Üniversitelerinde Gazze'ye Destek Protestoları: 400'den Fazla Gözaltı ABD Üniversitelerinde Gazze'ye Destek Protestoları: 400'den Fazla Gözaltı

Kaynak: gazeteoksijen.com

Editör: Haber Merkezi