2017 yılında annesi ve dedesiyle birlikte tatile gittiği İspanya'da kaybolan İngiliz Alex Batty, 6 yıl sonra Fransa'nın Toulouse kentinde bulundu.

Fabien Accidini adlı kurye tarafından yol kenarında bitkin halde bulunan ve 4 gündür yürüdüğünü söyleyen Alex, İngiltere'ye döndükten sonra ilk kez konuştu.

İngiliz gazetesi The Sun'a konuşan Alex, kaçtığı konusunda polise yalan söylediğini, polisin annesi ve dedesini takip etmemesi için 4 gün boyunca yürüdüğünü söyledi.

“Çocuk kaçırma” suçundan tutuklanmış olabileceklerini düşündüğünü belirten Alex, şöyle konuştu: “Annemi ve dedemi korumak için yalan söyledim ama yine de yakalanacaklarını anladım. "Kaybolmadım, nereye gittiğimi biliyordum" dedi.

Gazze'ye Havadan Bırakılan Yardımın Paraşütleri Açılmadı: Çok Sayıda Ölü ve Yaralı Var Gazze'ye Havadan Bırakılan Yardımın Paraşütleri Açılmadı: Çok Sayıda Ölü ve Yaralı Var

Alex, önce Quillan kasabasına gittiğini ve yol tarifi istiyormuş gibi yaptığını, ardından Toulouse'a doğru yola çıktığını itiraf etti.


Arkadaşları olmadan ve sosyal yaşam olmadan göçebe bir yaşam tarzına dayanamayacağını söyleyen Alex, annesi Melanie Batty'nin harika bir insan olduğunu ve onu çok sevdiğini ancak mükemmel bir anne olmadığını söyledi.

"Annemle tartıştım ve onunla yaşamayacağımı anlayınca ayrılmaya karar verdim" diyen Alex, annesinin hükümete ve aşıya karşı olduğunu sözlerine ekledi.

Annesinin sürekli "sistemin kölesi olmaktan" bahsettiğini ekleyen Alex, şöyle konuştu: "Bunun geleceğim açısından pek iyi bir yaklaşım olmadığını fark ettim.

Arkadaşlarım yok, sosyal hayatlarım yok. “Annemin yanında kalsaydım böyle bir hayatım olacağını fark ettim” dedi.

Kaynak: haber global