Kenya'da Şiddetli Yağışlarla Tetiklenen Sel Felaketinde Can Kaybı Artıyor Kenya'da Şiddetli Yağışlarla Tetiklenen Sel Felaketinde Can Kaybı Artıyor

Fransa'da şiddetli fırtına ülkenin güneydoğusunu vururken, bölgedeki sekiz nokta için turuncu kod alarmı verildi.

France 24'ün haberine göre Valilik, aralarında 4 ve 13 yaşlarında iki çocuğun da bulunduğu 4 kişilik bir ailenin, fırtına nedeniyle Gard bölgesindeki köprüyü geçmeye çalışırken su baskınlarında mahsur kaldığını bildirdi.

Kazada baba ve iki çocuğunun kaybolduğu bildirildi ancak kurtarma ekipleri araçta bulunan 40 yaşındaki anneyi bulup hastaneye götürdü.

Cumartesi günü öğleden sonra, Gard bölgesindeki yakındaki bir köy olan Gagnières'te, iki Belçikalı yolcuyu taşıyan bir arabanın suya sürüklendiği yerden birkaç yüz metre uzakta, fırtına nedeniyle bir ceset bulundu.

DÖRT KİŞİ HALA KAYIP

Gard bölgesinde 300'den fazla kurtarma ekibi seferber edilirken, dün de İspanya'ya gitmek üzere Goudargues köyünde bir otomobilde 47 ve 50 yaşlarındaki iki kadının cesedi bulundu.

Fırtına nedeniyle toplam 3 kişinin öldüğü, 4 kişinin de kayıp olduğu belirtildi.

İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, kurtarma ekiplerinin fırtınanın etkisi altındaki Ardèche ve Gard bölgelerinde 35 operasyon gerçekleştirdiğini söyledi.

Kaynak: karar