Süper Kupa'nın son krizi çözülemedi; Galatasaray-Fenerbahçe maçı oynanmayacak.

29 Aralık 2023'te Riyad'da oynanacak Süper Kupa maçına saatler kala, Suudi yönetiminin Atatürk'ün pankartı, forması ve milli marşının Galatasaray ve F.Bahçe'ye ulaşmasına izin vermeyeceği iddia edilmiş, maç ileri bir tarihe ertelenmişti. tarih. kriz sonrası tarih. Uzun süredir finalin ne zaman yapılacağı belli değil. F.Bahçe'den bugün yapılan açıklama, sürece son noktayı koyuyor.

Fenerbahçe'nin basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Galatasaray Sportif A.Ş. ile Fenerbahce Futbol A.Ş. arasında 29 Aralık 2023 tarihinde yapılması planlanan Süper Kupa maçı, katılan takımlar ile Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) arasında yapılan ortak anlaşma sonrasında iptal edilmiştir.

İptal kararının TFF ve Kulüpler tarafından kamuoyuna duyurulmasının ardından, devam eden süreçlere ilişkin manipülasyon içeren birçok bilgi verildi ve Başkanımız Ali Y. Koç hakkında iftira ve asılsız suçlamalarda bulunuldu. Hem görsel medyada yer alan yayınlar, haberler ve yazılı yorumlar hem de sosyal ağlarda paylaşılan eylemler dikkate alındığında konunun odağının Süper Kupa finali olmadığı açıkça görülüyor.

TFF ve diğer katılımcı kulüpler tamamen göz ardı edildi ve tüm olayların sorumlusu başkanımız Ali Y. oldu. Bunu Koç'a atfetmeye kalkıştıktan sonra devletimizin yetkili kurumlarından tüm davaların detaylı olarak araştırılmasını istedik.

Bu talepler kapsamında; Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nde 3 Ocak 2024 ve 14 Şubat 2024 tarihlerinde iki kez, 5 Ocak 2024 tarihli TFF'de T.C. Aynı tarihte Adalet Bakanlığı'na ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) başvuruda bulunuldu. Şu ana kadar CİMER'den taleplerimize aşağıda görebileceğiniz gibi yalnızca bir yanıt aldık.

"T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER)'ne yapmış olduğunuz 2400617193 sayılı başvurunuz 16.02.2024 tarihinde cevaplanmıştır.

Cevap Metni: Her türlü futbol faaliyetini milli ve milletler arası kurallara göre yürütmek, teşkilatlandırmak, geliştirmek ve Türkiye'yi futbol konusunda yurt içinde ve yurt dışında temsil etmek üzere, özel hukuk hükümlerine tabi, tüzel kişiliğe sahip, özerk Türkiye Futbol Federasyonu'nun kurulması, teşkilat, görev ve yetkilerine ait esas ve usuller 5894 sayılı Türkiye Futbol Federasyonu Kuruluş ve Görevleri Hakkındaki Kanun'da düzenlenmiştir.

TFF'den 'Erken Seçim' Açıklaması: Amacına Ulaşamamıştır! TFF'den 'Erken Seçim' Açıklaması: Amacına Ulaşamamıştır!

Gerek 5894 sayılı Kanun ve gerekse FIFA ve UEFA kurallarına göre Türkiye Futbol Federasyonu özerk olup, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın federasyon kararları ve işlemleri üzerinde hiyerarşik veya idari vesayet yetkisi bulunmamaktadır. Bu sebeple TFF ile ilgili başvurulara Gençlik ve Spor Bakanlığınca yapılabilecek herhangi bir işlem bulunmadığından söz konusu başvurunuzu doğrudan Türkiye Futbol Federasyonu'na yapmanız gerekmektedir. Bilgilerinize sunulur."

Hem Kulübümüzü hem de Başkanımız Ali Y. Koç'u hedef alan algı çalışmalarının sonucunda, kamuoyunda oluşan bilgi kirliğinin sona erdirilmesi konusundaki kararlı duruşumuz devam edecektir. İlgili başvurularımızın ısrarla takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız."

Kaynak: HABERLER.COM